• UZVRAĆENA POSETA

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pročitajte tekst na makedonskom jeziku.

    18. novembra delegacija sastavljena od predstavnika mesne zajednice Jabuka, Doma kulture „Kočo Racin“ i Osnovne škole „Goce Delčev“ iz Jabuke uzvratila je posetu opštini Makedonski Brod u Republici Makedoniji.

                Povod ove posete je poziv gradonačelnika Makedonskog Broda, Milosima Vojneskog, upućen 30. oktobra prilikom potpisivanja Povelje o saradnji između ove dve opštine u prisustvu predsednika Republike Makedonije i Republike Srbije, dr Đorđa Ivanova i Tomislava Nikolića.

                Cilj je uspostavljanje bolje saradnje sa institucijama iz Makedonskog Broda i kontaktiranje sa predstavnicima drugih država prisutnih na manifestaciji „Kestenijada“ koja se redovno održava u ovom mestu.

                -Prisustvovali smo otvaranju manifestacije, pri čemu nam je dodeljena zahvalnica kao i ostalim predstavnicima susednih država. Uspostavili smo kontakte sa predstavnicima iz Poljske, Bosne i Hercegovine, Turske i Bugarske, rekao je Slobodan Ilić, predsednik mesne zajednice Jabuka.

                Tokom dvodnevne posete promovisani su grad Pančevo i mesna zajednica Jabuka, dogovoreno je da posete dva zbratimljena mesta budu češće, a saradnja intenzivnija, čime će se produbiti veze između dve opštine, kako na ekonomskom, tako i na kulturnom planu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]