Srpski

UZVRAĆENA POSETA

Izvor: 
Liljana Lazareska Sub, 26/11/2016 - 11:07

Pročitajte tekst na makedonskom jeziku.

18. novembra delegacija sastavljena od predstavnika mesne zajednice Jabuka, Doma kulture „Kočo Racin“ i Osnovne škole „Goce Delčev“ iz Jabuke uzvratila je posetu opštini Makedonski Brod u Republici Makedoniji.

            Povod ove posete je poziv gradonačelnika Makedonskog Broda, Milosima Vojneskog, upućen 30. oktobra prilikom potpisivanja Povelje o saradnji između ove dve opštine u prisustvu predsednika Republike Makedonije i Republike Srbije, dr Đorđa Ivanova i Tomislava Nikolića.

            Cilj je uspostavljanje bolje saradnje sa institucijama iz Makedonskog Broda i kontaktiranje sa predstavnicima drugih država prisutnih na manifestaciji „Kestenijada“ koja se redovno održava u ovom mestu.

            -Prisustvovali smo otvaranju manifestacije, pri čemu nam je dodeljena zahvalnica kao i ostalim predstavnicima susednih država. Uspostavili smo kontakte sa predstavnicima iz Poljske, Bosne i Hercegovine, Turske i Bugarske, rekao je Slobodan Ilić, predsednik mesne zajednice Jabuka.

            Tokom dvodnevne posete promovisani su grad Pančevo i mesna zajednica Jabuka, dogovoreno je da posete dva zbratimljena mesta budu češće, a saradnja intenzivnija, čime će se produbiti veze između dve opštine, kako na ekonomskom, tako i na kulturnom planu.

 

projekat_manjine.jpg


Marketing

Najnovije vesti