• Definitivni kraj za Windows 10: Najpopularniji sistem odlazi u istoriju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Majkrosoft je odlučio da konačno povuče „ručnu“ u vezi dalje prodaje Windows 10 operativnog sistema.

    Nakon 31. januara 2023. godine, korisnici više neće moći da nabave Windows 10, uprkos tome što se radi o ubedljivo najpopularnijiem Windowsu na svetu sa 67.95% korisnika u poređenju Windowsom 11 i njegovih 16.97 % korinsika, prema poslednjoj anketi sprovedenoj u decembru 2022. godine.

    Ovo je definitivna odluka Majkrosofta i naznačava odlazak Windows 10 Home i Windows 10 Pro u istoriju. U pitanju je još jedan u nizu poteza u realizaciji plana gašenja trenutno najrasprostranjenije verzije Windowsa.

    Podrška ostaje

    Bez obzira na činjenicu da će prodaja Windows 10 Os-a biti stopirana, podrška krajnjim korisnicima ostaje na snazi do 14. oktobra 2025. godine. Windows 10 će i dalje dobijati redovna bezbednosna ažuriranja i zakrpe, koje će vam pomoći u zaštiti od virusa i ostalog štetnog softvera. Nakon navedenog datuma prestaje podrška za Windows 10 operativni sistema.

    Korisnici starih računara i platformi koje ne ispunjavaju hardverske specifikacije za instlaciju Windows 11 OS-a, u tom budućem trenutku će imati dve mogućnosti: da nastave sa korišćenjem Windows 10 OS na sopstveni rizik ili da kupe novi računar i prebace se na Windows 11.

    Majkrosoft je odlučio da konačno povuče „ručnu“ u vezi dalje prodaje Windows 10 operativnog sistema.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]