Ilustracija

Foto: Pixabay
Svet

EP u rukometu na pesku: Norvežanke kažnjene jer su odbile da igraju u bikiniju

Izvor: 
Euronews Srbija Uto, 20/07/2021 - 18:48Norveške reprezentativke u rukometu na pesku odbile su da u meču za treće mesto na Evropskom prvenstvu u Varni igraju u provokativnom bikiniju, već su nastupale u šortsevima, zbog čega ih je Evropska rukometna federacija(EHF) kaznila sa 1.500 evra.

Preciznije, kako prenose svetski mediji, svaka igračica je kažnjena sa po 150 evra, ali je Norveški rukometni savez preuzeo na sebe obavezu da plati taj iznos.

Inače, Norvežanke su i pre početka ovog takmičenja tražile da nastupaju u šortsevima, smatrajući da je igranje u bikiniju previše seksističko, ali im to nije dozvoljeno.

IZ sedišta EHF su poručili da nisu oni ti koji određuju pravila u čemu se nastupa, već to jedino može da promeni Svetska rukometna federacija (IHF), a u Norveškoj najavljuju da će se i u budućnosti boriti protiv ovakve diskriminacije.

"Za nas je najvažnije da su sve devojke bile zajedno, a Savez će platiti kaznu i nastavićemo da se borimo da devojke igraju u onome u čemu se osećaju udobno", poručili su Rukometnog saveza Norveške.

 
MarketingNajnovije vesti