• Evropa: U Nemačkoj ponovo porast broja zaraženih, udvostručen broj preminulih u Moskvi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Nemačkoj je za protekla 24 sata regitrovan 741 novi slučaj zaraze korona virusom. Broj novozaraženih je skoro dvostruko veći nego proteklih dana, dok se broj smrtnih slučajeva povećao za 39, čime ukupan broj preminulih sada iznosi 8.450, podaci su Instituta Robert Koh.

    Kao i većina evropskih zemalja, i Nemačka proteklih dana ublažava restriktivna ograničenja koja su uvedena na početku pandemije. U isto vreme, zdravstvene vlasti u ovoj zemlji paze na moguć nov porast obolelih, prenosi BBC.

    U Nemačkoj je do sada zaraženo ukupno 182.452 građana, dok se oporavilo 164.100 osoba.

    Moskva: Udvostručen broj preminulih od korone tokom aprila

    Zdravstvene vlasti Moskve duplirale su zvaničan broj preminulih od korona virusa tokom meseca aprila.

    Prema novim podacima, od korona virusa je tokom aprila u Moskvi umrlo 1.561 osoba, što je više nego duplo u odnosu na prethodni podatak – da je od korona virusa u aprilu umrlo 639 ljudi.

    Zdravstvene vlasti Moskve navode da novi podaci uključuju i one „kontroverzne, diskutabilne“ slučajeve.

    U izveštaju se navodi da povećana smrtnost u aprilu nije značajna, posebno kad se uporedi sa drugim gradovima i zemljama, te da su te cifre mnogo niže od onih na zvaničnim sajtovima Njujorka i Londona.

    Očekuje se da će konačni podaci o smrtnosti u maju biti viši od aprilskih, prenosi TASS.

    BBC danas navodi da su novinari koji izveštavaju iz Moskve već procenili da je zvaničan broj umrlih od korona virusa u glavnom gradu Rusije bio prenizak, okrivljujući zdravstvene vlasti za lažne vesti i izvrtanje činjenica.

    Rusija trenutno ima blizu 380.000 potvrđenih slučajeva i treća je na svetu po broju zaraženih, iza SAD i Brazila.

    Uprkos tome, broj preminulih je 4.142.

    Vlada Rusije navodi da su masovna testiranja zaslužna za to što je smrtnost od korona virusa niska, ali, kako navodi BBC, mnogi veruju da su brojevi dosta viši.

    Broj aktivno obolelih pao ispod 600

    U Austriji broj aktivno obolelih od korona virusa se nalazi i dalje u značajnom padu, te je sada 549, za 38 manje nego pre 24 sata.

    Istovremeno smanjio se i broj hospitalizovanih kovid pacijenata na 103 (-4), od kojih je na intenzivno nezi 25 (-5).

    Od početka epidemije u Austriji, krajem februara, od korona virusa obolelo je 16.571 lice, što je rast od 30 u poređenju sa jučerašnjim danom.

    Ukupan broj izlečenih dostigao je 15.347.

    Inače broj umrlih je, u međuvremenu, drastično porastao, zbog ispravke statističkih podataka, na osnovu kojih je dodato 28 umrlih, čime je ukupan broj preminulih u vezi korona virusa dostigao 668.

    U Nemačkoj je za protekla 24 sata regitrovan 741 novi slučaj zaraze korona virusom. Broj novozaraženih je skoro dvostruko veći nego proteklih dana, dok se broj smrtnih slučajeva povećao za 39, čime ukupan broj preminulih sada iznosi 8.450, podaci su Instituta Robert Koh.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]