Covid Foto: pixabay
Svet

Gejts: Pandemija za "bogati svet" gotova do kraja 2021.

Izvor: 
Tanjug Ned, 09/08/2020 - 20:05

Suosnivač Microsofta Bil Gejts procenjuje da će pandemija koronavirusa za “bogati svet” biti završena do kraja 2021. godine, ali da će za ostalima biti potrebno više vremena za oporavak.

“Inovacije u dijagnostici, terapijama i vakcinama su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom svijetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a za ostatak svijeta do kraja 2022. godine”, izjavio je Gejts, prenosi američki sajt CNET .

Gejts finansira medicinsko istraživanje i programe za vakcine putem svoje Bill & Melinda Fates Fondacije .

Svestan je da je pandemija sve zemlje sveta vratila nekoliko godina unazad kada je reč o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije, piše Investitor.me.

Gejts je kritikovao američki sistem testiranja na koronavirus, kao i način na koji se američki predsednik Donald Tramp i njegova administracija nose sa situacijom.

Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva koronavirusa u SAD rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski.

Gejts vjeruje da će vakcina biti razvijena, ali da će zbog različitih problema uključujući proizvodnju moći da pomogne samo bogatijim zemljama.

 
MarketingNajnovije vesti