• Gradonačelnik Londona traži da se mizoginija proglasi zločinom iz mržnje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradonačelnik Londona Sadik Kan pozvao je zakonodavce da mizoginiju okvalifikuju kao zločin iz mržnje.

    Gostujući u ITV programu „Good Morning Britain“, gradonačelnik Kan je nasilje nad ženama i devojkama opisao kao epidemiju.

    „Između prošlogodišnjeg Međunarodnog dana žena i ovogodišnjeg Međunarodnog dana žena, 180 žena je ubijeno rukama muškaraca širom naše zemlje. Imamo epidemiju kada je u pitanju nasilje nad ženama i devojčicama“, rekao je Kan.

    Kan je dalje rekao da su devojčice primorane da menjaju način oblačenja na putu do škole zbog načina na koji ih dečaci tretiraju.

    „Mislim da moramo mizoginiju da proglasimo zločinom iz mržnje. Mislim da bi uznemiravanje žena u javnom prostoru trebalo biti krivično delo“, dodao je Kan.

    Gradonačelnik je te komentare izneo u senci ubistva nastavnice u osnovnoj školi prošlog vikenda. Sabina Nes (28) napadnuta je dok je šetala od kuće kako bi se sastala sa svojim prijateljima u petak uveče.

    Njeno telo pronađeno je u blizini društvenog centra OneSpace u ulici Kidbruk Park Road u Griniču u subotu, skoro 24 sata nakon ubistva.

    U julu je britanska vlada objavila strategiju za borbu protiv nasilja nad ženama i devojčicama, obećavajući bolje usluge podrške manjinskim zajednicama.

     

    Gradonačelnik Londona Sadik Kan pozvao je zakonodavce da mizoginiju okvalifikuju kao zločin iz mržnje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet