Grčka Foto: pexels
Svet

Grčka 15. juna otvara granice za Srbiju, biće i redovan avio-saobraćaj

Izvor: 
Tanjug Pet, 05/06/2020 - 08:58Grčka će 15. juna otvoriti granice za državljane 15 zemalja, među kojima je i Srbija, a tog dana bi trebalo da bude uspostavljen i redovan avio saobraćaj između dve zemlje. 

To je potvrđeno tokom razgovora ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ambasadora Grčke u Beogradu Jorgosa Dijakofotakisa.

Dačić će 12. juna boraviti u zvaničnoj poseti Atini, gde će s ministrom inostranih poslova Grčke Nikosom Dendijasom razmotriti važna pitanja iz oblasti bilateralne, multilateralne i regionalne saradnje, kao i aktuelne teme na planu prevazilaženja posledica pandemije KOVID-19.

Dačić i ambasador Grčke su ocenili da su dve zemlje pravovremenim merama i odlučnom politikom uspele da značajno ublaže posledice pandemije KOVID-19 i sačuvaju ljudske živote, kao i da preduzmu značajne mere usmerene na očuvanje svojih ekonomija.

Izraženo je zadovoljstvo zbog postepene normalizacije epidemiološke situacije u obe zemlje i istaknuto da to otvara prostor za nastavak aktivnosti na daljem produbljivanju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti ekonomije.
MarketingNajnovije vesti