• „H&M“ kažnjen s 35 miliona evra zbog špijuniranja zaposlenih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Švedski modni lanac „H&M“ kažnjen je u Nemačkoj sa 35 miliona evra zbog špijuniranja zaposlenih.
    Nemački zaštitnik građana kaznio je „H&M“ sa 35,3 miliona evra zbog prikupljanja podataka o privatnom životu zaposlenih.
     
    Nadzorom je ciljano nekoliko stotina zaposlenih koji rade u servisnom centru u bavarskom gradu Nirnbergu, prema izjavi hamburške Komisije za zaštitu podataka i slobodu informisanja.
     
    Barem od 2014. godine, menadžment H&M-a u Nirnbergu prikupio je „veliku količinu podataka o privatnim životnim okolnostima“ zaposlenih, uključujući zdravstvene dijagnoze, porodične probleme i religijska uverenja.
     
    Detalji su često snimani i digitalno skladišteni u sistem te su bili „dostupni za barem još 50 drugih menadžera u kompaniji“.
     
    „H&M“ je objavio da je „incident otkrio prakse obrađivanja privatnih podataka zaposlenih koji nisu bili u skladu s uputstvima i instrukcijama H&M-a“.
     
    Kompanija se u saopštenju izvinila zaposlenima i najavila da će analizirati odluku hamburškog zaštitnika građana.

    Švedski modni lanac „H&M“ kažnjen je u Nemačkoj sa 35 miliona evra zbog špijuniranja zaposlenih.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]