Milano Italija Foto: pixabay
Svet

Italija suspendovala sav sport do 3. aprila!

Izvor: 
RTS Pon, 09/03/2020 - 20:04Sav sport u Italiji suspendovan je do 3. aprila zbog rizika od širenja koronavirusa, saopštio je Olimpijski komitet te zemlje. Italijani su se odlučili na radikalne mere u borbi protiv virusa kojim je zaraženo skoro 10.000 ljudi.

Ovakva odluka došla je nakon još jednog crnog dana tokom kojeg je 97 ljudi umrlo od koronavirusa, čime je broj mrtvih došao do 493.

Italijanski mediji potvrdili su informaciju, ali se on odnosi samo na događaje u zemlji, pošto država ne može da utiče na evropska takmičenja.

Što znači da Evroliga, Evrokup, Liga šampiona, Liga Evrope i ostala takmičenja i dalje mogu da se igraju pred praznim tribinama.

Do sada je plan bio da se do 3. aprila svi mečevi na Apeninima igraju iza zatvorenih vrata, ali se od toga odustalo iz bezbednosnih razloga. Uz to, svi sportisti, trenersko osoblje, menadžeri i svi članovi moraju biti podvrgnuti testu.

Deveti mart nije bio dobar za sport u svetu jer je potvrđeno da je otkazan i masters u Indijan Velsu, koji bi mogao da označi početak uništavanja teniske sezone.

 

 

 
 MarketingNajnovije vesti