• Na crnoj listi sankcija EU i ruski patrijarh Kiril

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Evropska komisija predložila je zamrzavanje imovine poglavara Ruske pravoslavne crkve patrijarha Kirila, izjavio je danas jedan diplomata EU.

    Ruski patrijarh je dodat na crnu listu na kojoj se već nalaze stotine oficira i biznismena bliskih Kremlju koje EU optužuje da podržavaju rat u Ukrajini.

    U međuvremenu, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen iznela je danas u Evropskom parlamentu detalje o šestom paketu sankcija protiv Rusije, najavljujući potpuno okončanje zavisnosti Evropske unije od ruske nafte.

    Prema njenim rečima, novi paket će obuhvatiti četiri različite vrste sankcija.

    „Postepeno ćemo okončati snabdevanje ruskom sirovom naftom u roku od šest meseci i uvoz rafinisanih proizvoda do kraja godine. Neće biti lako. Neke zemlje članice su jako zavisne od ruske nafte, ali jednostavno mi moramo to da uradimo“, rekla je fon der Lajenova i istakla da novi paket, koji će biti usvojen narednih dana, podrazumeva potpunu zabranu uvoza ruske nafte pomorskim i konpenim cevovodima, uključujući i sirovu naftu i derivate.

    Za usvajanje i stupanje na snagu ove mere potrebna je saglasnost svih 27 zemalja članica EU.

     

    Evropska komisija predložila je zamrzavanje imovine poglavara Ruske pravoslavne crkve patrijarha Kirila, izjavio je danas jedan diplomata EU.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]