Zatvor Foto: pixabay
Svet

Srbin skokom preko ograde pobegao iz zatvora u Zagrebu

Izvor: 
Jutarnji list/Nova.rs Čet, 07/07/2022 - 20:07Biti pod budnim okom pravosudne policije nije se svidelo jednom zatvoreniku koji je danas, u sred dana, odlučio da pobedne iz ekstradicijskog istražnog zatvora u Zagrebu.

 

Kako prenosi Jutarnji list, muškarac je brzinom munje pretrčao pedesetak metara do bele ograde koja deli Trg pravde od novog zdanja koje se još uvek gradi. I dok je on lako preskočio ogradu i zameo svaki trag, pravosudni policajac je dotrčao do ograde i popeo se na nju.

Gledao je levo i desno ne bi li u žbunju uočio odbeglog mladića, ali uzalud.

Kako piše list, Begunac od pravde je 33-godišnji državljanin Srbije Radivoje Saša V, koji je pod ingerencijom pravosuđa dok čeka izručenje Italiji.

Uhapšen je 7. juna ove godine na osnovu Evropskog naloga i traži ga sud u Trstu, a reč je o čoveku koji je povezan s kolumbijskim Zalivskim klanom tzv. Clan del Golfom. Njemu i prijatelju Milanu M. (37) zagrebački sud je odredio ekstradicijski pritvor i od tada se nalaze iza zatvorskih rešetaka Remetinca.

Saši V. se na teret tako stavlja da je pre nekog vremena primio pošiljku od 20 kilograma kokaina, da je tu drogu ukrcao u svoj automobil i predao drugim članovima organizacije. Takođe, stavlja mu se na teret da je s drugim članovima organizacije dogovarao isporuku nove pošiljke od 300 kilograma kokaina. Kao jedan od razloga da ne treba biti izručen Italiji naveo je da se protiv njega u Hrvatskoj trenutno vodi postupak zbog silovanja, koji bi onda izručenjem bio prekinut.

Milana M.(37) italijanska policija tereti da je od nekoliko osoba u Italiji primio pet kilograma kokaina koje je prevezao do jednoga kamiona i tamo ih ostavio. Italijani njegovu ulogu navodno temelje na snimcima tajnog praćenja koje je sprovela tamošnja policija.

Radivoje Saša V. i Milan M. su na ispitivanju negirali optužbe.

 
MarketingNajnovije vesti