• Vijesti: Napadač na Cetinju ubio 10 osoba, među žrtvama i deca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, uključujući i napadača.

    Televizija Vijesti javlja, pozivajući se na izvore iz policije i tužilaštva, da je napadač V.B. usmrtio najmanje 10 osoba, a da su četiri osobe prevezene u Klinički centar, te da među poginulima ima i maloletnih osoba. Novinarka TV „Vijesti“ Svetlana Đokić za N1 kaže da je u pitanju najveće masovno ubistvo u novijoj istoriji Crne Gore i potvrđuje da među žrtvama ima i dece.

     pitanju je, kaže Đokić, nezapamćena tragedija za Crnu Goru i da se sve dogodilo oko 16 sati, a da je prema nezvaničnim informacijama, motiv napada porodični sukob.

    Napadač je potegao lovački karabin i pucao u sugrađane. Na licu mesta okupljen je veliki broj policajaca i građana, kaže Đokić.

    Kako „Vijesti“ saznaju, muškarac je pucao na više ljudi u blizini njegovog mesta stanovanja na Cetinju.

    V.B. je naoružan lovačkom puškom, petometkom, krenuo kroz komšiluk i počeo da puca.

    Portalu „Vijesti“ nezvanično je rečeno da će premijer Dritan Abazović sa ministrima i gradonačelnikom Prestonice Nikolom Đuraškovićem posetiti ranjene u KCCG-u i na Cetinju.

    RTCG javlja da je napadač pucao i na policiju, a u tom obračunu je ubijen. U cetinjskoj bolnici hospitalzovane su četiri ranjene osobe, dok je dvoje ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici, javlja RTCG.

    Iz Urgentnog centra KC su za TVCG kazali da je jedan muškarac primljen sa najtežim povredama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala u operacionu salu i te povrede su prilično ozbiljne.

    Ivan Ivanović, v.d. direktora cetinjske bolnice je za TVCG da su dve osobe koje su hospitalizvane u toj ustanovi van životne opasnosti, a da je jedan pacijent nakon zbrinjavanja pušten na kućno lečenje.

    Prema nezvaničnim saznanjima, napadač je muškarac (34), koji je pucao i na decu.

    Taj deo grada je blokiran.

    Od očevidaca RTCG saznaje da je napadač išao kroz naselje i nasumično pucao na građane koji su se tu zatekli.

    Trenutno nema zvaničnih informacija.

    Deca koja borave na Cetinju u Kampu za mlade bezbedna su i ni u jednom trenutku nisu bila ugrožena tokom incidenta koji se dogodio nedaleko od Vladinog doma, rekao je Vijestima Jovan Dašić iz Mreže za mlade.

     

    Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja na Cetinju kazala je da su na licu mesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, a u međuvremenu su dobili informaciju iz Kliničkog centra Crne Gore da su još dve osobe podlegle povredama.

    Napadača je, kako je navela, usmrtio sugrađanin. 
     
    „Od 11 poginulih, dvoje je dece. Radi se na rasvetljavanju slučaja“, kazala je Nastić i dodala da je šest osoba na lečenju, dvoje na Cetinju i četvoro u Kliničkom centru.
     
    Brđanin: Prvo pucao na podstanare, ubijena deca od osam i 11 godina
     
    Direktor Uprave policije Zoran Brđanin izjavio je da su u tragediji na Cetinju stradala i dva deteta od osam i 11 godina.
     
    „Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova, tridesetčetvorogodišnji muškarac sa Cetinja pucao je na porodicu čiji su članovi bili podstanari u njegovoj kući u naselju Medovina. On je, pucajući iz lovačke puške, lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u bolnici podlegla povredama. Potom je izašao i pucao na stanovnike ovog naselja, ubio je još sedam osoba, a ranio šest“, rekao je Brđanin.
     
    Po pozivu građana, došla je policija i u razmeni vatre teško je ranjen jedan policajac.
     
     

    U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, uključujući i napadača.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Društvene mreže koriste i deca mlađa od 13 godina

    Popularnost društvenih mreža raste neprekidno, a zvanična evropska statistika je potvrdila da 59 odsto stanovništva EU koristi mreže poput „Fejsbuka”, „Iksa”, „Instagrama”, […]