kovid 19 Foto: pixabay
Vojvodina

Gojković: Manje od 700 kovid pozitivnih pacijenata u Vojvodini

Izvor: 
Beta/RTS Pet, 07/08/2020 - 09:51

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je od jutros manje od 700 kovid pozitivnih pacijenata u Vojvodini i, kako je naveo, "to je broj sa kojim možemo biti zadovoljni, posle dužeg vremena".

Posle dužeg vremena, broj sa kojim možemo biti zadovoljni. U Kliničkom centru od jutros imamo 244 bolesnika, to je manji broj nego što je bio juče. I dalje imamo 16 pacijenata na mehaničkoj ventilaciji", naveo je pokrajinski sekretar za zdravstvo.
 
Podsećamo da je Gojković juče rekao da je samo u Novom Sadu oko 1.800 aktivnih slučajeva, dok je Institut za javno zdravlje Vojvodine u ponedeljak saopštio da je u ostatku Vojvodine bolesno još 2.000 ljudi.
 
"Sve ovo može u jednom trenutku da se promeni ako imamo situaciju da korona virus uđe u objekte socijalne zaštite, gerontološkee cente, pogotovo ako se ne pridržavamo mera, a to je jedini način za borbu protiv pandemije", naveo je danas Gojković.
 
Prema njegovim rečima, bitno je da se aktivno sarađuje sa svim činiocima u Evropi i svetu koji imaju mogućnost da prvi plasiraju vakcinu.
 
"Srbija će sigurno biti u redu zemalja koje će imati mogućnost prve da je prime. Apel svima da o tome pričamo i na stručnoj osnovi objasnimo građanima, jer neki vakcinaciju pokušavaju da zloupotrebe", rekao je Gojković.
 
Vraćanje u nekovid režim
 
O tome koliko su trpeli pacijenti koji nisu pozitivni na korona virus, naveo je da niko ne može da kaže da nisu trpeli. U pitanju su hronične bolesti i pacijenti čiji je imunitet smanjen.
 
"Mi smo od starta proklamovali da hitne intervencije i stanja koja ne mogu da trpe - ne mogu da čekaju. KCV radi urgentni program ali se nadam da će, sa smanjenjem broja kovid pacijenata, ući u kvalitetniji način pružanja usluga", zaključio je Gojković.MarketingNajnovije vesti