kovid 19 Foto: pixabay
Vojvodina

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine 27 pacijenata

Izvor: 
021.rs Uto, 16/06/2020 - 10:58Trenutno se 27 obolelih od virusa korona leči na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine.

To je dvoje više u odnosu na juče. U Kliničkom centru Vojvodine za 021.rs kažu da se na respiratoru i dalje nalazi jedan pacijent.

Dodajmo da je danima unazad nepoznato koliko u Novom Sadu, Vojvodini ili bilo kom naselju u Srbiji ima novozaraženih, jer je država od 10. jula prestala da objavljuje izveštaje Instituta "Batut" o broju novoobolelih na sajtu covid19.data.rs.

Takođe, od prošle nedelje oboleli od virusa korona koji nemaju simptome, nakon pozitivnog testiranja na Covid-19 šalju se kući u 14-dnevni karantin, a u bolnice se šalju pacijenti sa povišenom temperaturom i drugim simptomima zaraze.

S druge strane, podaci o samoizolovanima se i dalje objavljuju, pa se na osnovu toga može videti svakodnevni rast broja obolelih za nekoliko desetina. Trenutno se 1.059 obolelih od Covid-19 nalazi u karantinu u svojim domovima širom Srbije, dok je u Novom Sadu broj ljudi u karatinu u odnosu na prethodni dan pao sa 65 na 55.
MarketingNajnovije vesti