• Pomoć za kupovinu kuće na selu, bračni parovi mogu da računaju na pomoć do milion dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu novca bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama. Oni parovi koji ispune potrebne uslove mogu da računaju na pomoć do milion dinara.

    Od 2015. godine Zavod za ravnopravnost polova pomaže bračnim parovima da reše stambeno pitanje. Aktuelni konkurs traje do 15. septembra pa parovi koji ispunjavanju uslove imaju dovoljno vremena da prikupe potrebnu dokumentaciju. Saradnica za odnose se javnošću u Zavodu Katarina Krajnović, kaže da u momentu prijave na konkurs partneri moraju biti u bračnoj zajednici ili da su vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života, da jedan od supružnika nije stariji od 40 godina, da oboje imaju prebivalište na teritoriji Vojvodine.

    “Od uslova važno je da nisu vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti na teritoriji Srbije, da je barem jedan od supružnika, odnosno vanbračnih partnera u radnom odnosu i da u momentu prijave nemaju nikakvih neizmirenih obaveza po osnovu poreza i doprinosa. Znači da nisu vlasnici bilo kakve nepokretnosti.”

    Ukupno se po Konkursu dodeljuje 25 miliona dinara, a visina dodeljenog novca ne može biti veća od milion dinara. Građevinska vrednost nekretnine koja se predlaže za kupovinu ne sme biti veća od dva miliona dinara. Ovim programom pre nekoliko godina stambeno pitanje je u Gajdobri rešila i Dara Krunić.

    “Mi smo živeli u toj kući kao podstanari. Drugačije je to što je kuća sada naša. Možemo da ulažemo u tu kuću i da se bavimo nekim drugim stvarima i da ne razmišljamo da li imamo krov nad glavom. Osnovno je da imamo mir i spokoj.”

    Mladen Kujačić sa suprugom je nekoliko meseci tražio ali i našao odgovarajuću kuću u Gajdobri. Uz to bili su i strpljiivi pri prikupljanju neophodne dokumentacije.

    “Mnogo smo opušteniji. Ne plaćamo kiriju i nemamo tih obaveza. Dete ima svoje dvorište i svoj mir.”

    Zavod za ravnopravnost polova do sada je raspisao 9 Konkursa za dodelu sredstava bračnim parovima na teritoriji Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Iz Pokrajinskog budžeta sa 286 miliona dinara bračni parovi pomognuti za kupovinu 293 kuće. Najviše kuća je kupljeno na teritoriji opština Bačka Palanka, Vrbas, Subotica, Šid i Sombor.

    Detaljnije informacije o aktuelnom konkursu zainteresovani mogu naći na linku https://ravnopravnost.org.rs/javni-konkursi-lat/

    Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu novca bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama. Oni parovi koji ispune potrebne uslove mogu da računaju na pomoć do milion dinara.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vojvodina