• Za podsticaje u poljoprivredi dodeljeno dvanaest miliona dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas 42 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva u okviru tri konkursa, čija je vrednost 12 miliona dinara.

    Resorni sekretar je podsetio na to da je reč o sufinansiranju korisnika sredstava po osnovu tri konkursa – za realizaciju aktivnosti udruženja građana u čijem su delokrugu poljoprivredna aktivnost i ruralni razvoj, za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje i za sufinansiranje troškova uvođenja i sertifikacije sistema bezbednosti i kvaliteta hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla u 2021. godini na teritoriji AP Vojvodine.

    Najveći broj ugovora potpisan je sa predstavnicima udruženja građana, ukupno dvadeset tri.

    „Za aktivnosti udruženja građana resorni sekretarijat je izdvojio 10 miliona dinara, a za sertifikaciju organske proizvodnje i sertifikaciju u oblasti bezbednosti hrane namenjeno je po milion dinara“, precizirao je Božić.

    U ime Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika obratio se Milan Borić, koji je naglasio da je reč o organizaciji koja je prepoznata i na evropskom nivou zahvaljujući standardima koje postiže.

    „Sredstva koja nam je dodelio Pokrajinski sekretrijat za poljoprivredu  iskoristićemo da našim poljoprivrednicima što bolje predstavimo prednosti digitalizacije u poljoprivredi u cilju pametnog upravljanja procesima u toj oblasti“, kazao je Borić. On je tim povodom najavio za 4. februar naredne godine, u Hotelu „Park“ u Novom Sadu, održavanje konferencije „Pametna poljoprivreda“. Kako je naveo, namera je da se tim povodom okupe relevantne tehnološke kompanije, što za rezultat treba da ima rast domaće poljoprivredne proizvodnje i opšti boljitak ove privredne grane.

    Proizvođač organskog voća iz Žarkovca kod Rume Jovan Eror istakao je da su sredstva koja je dobio namenjena za sufinansiranje troškova sertifikacije organske proizvodnje kajsije i višnje.

    „Dobio sam 70 odsto sredstava bez PDV-a, što malim proizvođačima kao što sam ja puno znači za finansiranje troškova“, istakao je ovaj poljoprivrednik, koji je naveo da je ova godina bila dobra za proizvodnju kajsije, jer su vremenski uslovi to dozvolili. Eror svoje voće uglavnom prodaje na organskim pijacama.

    Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas 42 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva u okviru tri konkursa, čija je vrednost 12 miliona dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vojvodina

    Marcišor – glasnik proleća

    Simbol praznika je mali predmet zakačen za crveno-beli šnur, nosi se ceo mart mesec, i taj običaj, za koji nauka tvrdi da je star oko 8.000 godina, živa je tradicija Rumuna u južnom Banatu, a od […]