• Google Maps trikovi: Da li znate šta sve možete da uradite?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Google Maps – sjajna stvar za snalaženje u prostoru. Međutim, da li ste sigurni da ste iskoristili sav potencijal ove aplikacije? Evo nekoliko saveta kako da vam bude još korisnija.

    1. Vidite kuda idete koristeći Live View

    Nakon što ste parkirali vaše vozilo nekoliko ulica od odredišta, ponekad može da bude teško da pratite „tačku“ na ekrani i da tačno znate kuda se krećete. Držeći ekran uspravno, ovo lako možete da proverite koristeći Live View.

    Ova opcija koristi kameru kako bi skenirala obližnje zgrade i nakon toga stavila ogromnu strelicu posred ekrana koja će vam pomagati da nađete odredište. Prvo, naravno, ukucate kuda želite da idete. Zatim izaberite ikonicu pešaka, a onda Live View opciju koja se nalazi odmah pored Starta.

    Kada ispravite telefon i usmerite kameru ka obližnjim znakovima i zgradama, videćete velike strelice i imena ulica u okvirima, koja će vam pomoći da dođete do odredišta, piše tPortal.

    2. Koristite inkognito navigaciju

    Vrlo korisna opcija Android i iPhone korisnicima pruža mogućnost inkognito navigacije unutar Google Maps aplikacije. Inkognito mod ne pamti pretražene lokacije i skriva lokaciju korisnika od drugih.

    Za aktivaciju otvorite aplikaciju Google Maps, odaberite svoj profil u gornjem desnom uglu ekrana i onda „Turn on Incognito Mode“. Nakon što ste gotovi sa „tajnim poslovima“, jednostavno ponovite sve ovo i odaberite „Turn off Incognito Mode“.

    3. Koristite Google Maps bez potrošnje interneta

    Ako se ikad nađete u području sa slabom pokrivenošću internet signala, ne brinite – Google Maps dozvoljava skidanje rute pre samog putovanja, što znači da možete da putujete bez brige.

    Da biste aktivirali ovu opciju, otvorite Google Maps i upišite svoje odredište. Na samom dnu ekrana odaberite ime lokacije ili adresu i nakon toga birajte tri tačkice u gornjem desnom uglu ekrana. Birajte opciju preuzimanja mape pritiskom na „Download offline map“ i pratite uputstva.

    4. Planirajte celo putovanje, uključujući mesta za odmor

    Ako planirate duže putovanje i upisali ste rutu u Google Maps, uvek možete upisati pauze i odmorišta kako biste dobili puno precizniju procenu toga koliko će put da traje.

    Izaberite prvo odredište poput kafića ili benzinske pumpe, zatim „Directions“ i onda tri tačkice u gornjem desnom uglu ekrana. Tamo dodajte odmorišta odabirom opcije „Add stop“. Nakon što ste dodali sva planirana stajališta, samo dovršite sve tako što ćete odabrati opciju „Done“.

    5. Proverite kako mesto izgleda pre nego što krenete na put

    Pre nego što rezervišete hotel koji izgleda jako lepo na internet-stranici, pogledajte kako on zapravo izgleda uz pomoć Google Maps aplikacije.

    Samo potražite lokaciju na kojoj se nalazi hotel i u donjem levom uglu izaberite mali okvir sa fotografijom zgrade. Nakon što se slika poveća, možete se približiti ili udaljiti od kadra jednostavnim potezima prstom.

     

    Google Maps – sjajna stvar za snalaženje u prostoru. Međutim, da li ste sigurni da ste iskoristili sav potencijal ove aplikacije? Evo nekoliko saveta kako da vam bude još korisnija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Kako se piše – čak štaviše ili štaviše?

    Sigurno ste se nekad našli u dilemi koji je izraz pravilan, a ne pomaže ni činjenica da ste tokom školovanja imali profesore koji koriste jedan izraz, ali i profesore koji koriste […]