• Hit turistička ponuda: Obilazak Lidla u Vranju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Turizam i ugostiteljstvo su najviše stradali tokom pandemije koronavirusa, ali nije sve tako sivo. Turisti iz Severne Makedonije su ovih dana dobili posebnu priliku da obiđu Vranje, a poseta Lidlu je posebno istaknuta kao vrhunac aranžmana.

    Na Tviteru je postala viralna ponuda turističke agencije “Joco tours” iz Kumanova, koja nudi jednodnevni izlet do Vranja, sa posetom Lidlu.

    U oglasu se navodi i da za putovanje ne treba PCR test, kao i da se u Lidl svraća posle 14 časova, pre povratka u Severnu Makedoniju u 17 časova.

    Jasno je zašto je oglas u trenutku odjeknuo na našim društvenim mrežama.

    Iako je mnogima ova ponuda zazvučala kao parodija, zapravo i nije toliko smešna kad se setimo atmosfere koja je dočekala otvaranje ovog supermarketa u Srbiji, redova gladnih građana, tuče za piletinu i klipa zbog kojeg je preimenovan u “Lindu”, zahvaljujući jednoj baki koja je postala internet legenda.

    Uostalom, setite se “prošetke” i dok maštate o šoping turama kojima su svojevremeno agencije mamile naše turiste.

    Očigledno se u doba pandemije turističke agencije svuda dovijaju kako da opstanu – pa je i Lidl dovoljno atraktivan nekima koji samo žele da odu na bilo kakav izlet, nakon meseci izolacije. A usput verovatno i pazare bar namirnice za tu nedelju.

    Vranje je lep grad koji svakako ima šta da ponudi – tu je autentična Baba Zlajina ulica sa muzej-kućom velikog pisca Bore Stankovića, zatim Narodni muzej u  zgradi salemluka Pašinog konaka sagrađenoj 1765. godine, Beli most koji je simbol grada, Krstata džamija i manastir Svetog Oca Nikolaja –  i naravno, vrhunska hrana.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]

    Kako se piše – malopre ili malo pre?

    Često nas je u školama tokom pismenog zadatka iz srpskog jezika i književnosti zbunjivalo kako se pravilno piše ovaj prilog. Neretko smo tražili i sinonime zbog straha od greške kad je ova […]