• NAJVEĆI NAPAD U ISTORIJI FEJSBUKA: Hakovani profili 29 miliona korisnika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Podaci 29 miliona korisničkih računa ukradeni su u najvećem hakerskom napadu na Facebook u istoriji te društvene mreže, potvrdila je u petak ta kompanija.

    Kompanija nije imenovala počinitelja, ali je saopštila da FBI aktivno istražuje ko je izvršio napad, prenosi AP.

    Kompanija je ranije objavila da su podaci oko 50 miliona korisnika bili izloženi zbog bezbednosne rupe zahvaljujući kojoj su hakeri ukrali lozinke pomoću kojih su mogli pristupiti njihovim profilima. Hakeri su došli do imena, e-mail adresa, telefonskih brojeva, mesta prijava…

    Za sada nije jasno koliki broj podataka je iskorišćen, a nakon što su na službenom blogu objavili kako su hakeri imali pristup brojevima telefona i mejlovima više od 29 miliona korisnika, a svetski mediji nazvali su to najvećim hakerskim napadom na Facebook ikada.

    Od tih 29 mioliona korisnika, hakeri su se domogli i dodatnih podataka: pola, grada u kojem žive, rođendana, podataka o uređaju sa kojeg pristupaju Facebooku, zadnjih 10 mesta na kojima su se „prijavili“ na društvenoj mreži i zadnjih 15 pretraga.

    Za još milion korisnika hakeri su pokušali, ali nisu uspeli da dođu ni do kakvih podataka.

    Izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg je rekao da su napadači imali mogućnost da pgledaju privatne poruke ili postove na nalogu, ali da nema podataka da sz to i učinili.

    Kompanija je saopštila da će sve hakovane korisnike obavestiti u narednih nekoliko dana. Facebook tvrdi da napad nije uticao na druge društvene mreže u vlasništvu kompanije: Messenger, WhatsApp i Instagram.

    Podaci 29 miliona korisničkih računa ukradeni su u najvećem hakerskom napadu na Facebook u istoriji te društvene mreže, potvrdila je u petak ta kompanija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]

    Kako se piše – malopre ili malo pre?

    Često nas je u školama tokom pismenog zadatka iz srpskog jezika i književnosti zbunjivalo kako se pravilno piše ovaj prilog. Neretko smo tražili i sinonime zbog straha od greške kad je ova […]