• TV ekran koji može da se liže i oseti ukus hrane

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Japanski profesor razvio je prototip TV ekrana koji možete da liznete i osetite ukus određene hrane.

    Uređaj, nazvan „Okusi TV“ (TTTV), koristi sprejeve u kombinaciji sa 10 ukusa kako bi se stvorili ukusi određene hrane, prenosi Rojters.

    U vreme pandemije korona virusa, ova vrsta tehnologije može da poboljša način na koji se ljudi povezuju i komuniciraju sa spoljnim svetom, rekao je profesor sa japanskog Univerziteta Meiđi, Homei Mijašita.

    „Cilj je da omogućimo ljudima da dožive iskustvo nečega poput jela u restoranu na drugom kraju sveta, čak i dok su kod kuće“, rekao je on.

    Profesor Mijašita radi sa timom od oko 30 učenika koji je proizveo razne uređaje za ukuse, uključujući viljušku koja čini ukus hrane bogatijim.

    Rekao je da je sam napravio TTTV prototip tokom prošle godine i da bi izrada komercijalne verzije koštala oko 100.000 jena (875 dolara).

    Takođe se nada da će napraviti platformu na kojoj će korisnici moći da preuzimaju ukuse iz celog sveta i da u njima uživaju.

    Jedna od studentkinja Univerziteta predstavila je novinarima kako funkcioniše TTTV prototip, govoreći ekranu da želi da proba slatku čokoladu.

    „To je kao mlečna čokolada“, rekla je ona, navodi Rojters.

    Japanski profesor razvio je prototip TV ekrana koji možete da liznete i osetite ukus određene hrane.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]

    Kako se piše – malopre ili malo pre?

    Često nas je u školama tokom pismenog zadatka iz srpskog jezika i književnosti zbunjivalo kako se pravilno piše ovaj prilog. Neretko smo tražili i sinonime zbog straha od greške kad je ova […]