• VIDEO: Rasprava oko toga da li je u redu spustiti naslon sedišta u avionu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Snimak na kojem putnik u avionu neprekidno ljulja naslon sedišta ispred sebe, jer ga je putnica spustila i time „ušla“ u njegov prostor, podstakao je rasprave o tome da li je u pravu žena koja je iskoristila mogućnost pomeranja naslona ili muškarac koji je stešnjen iza nje.

     
    Nastavnica Vendi Vilijams objavila je na Tviteru video iz aviona Amerikan erlajnsa na kojem muškarac iza nje udara šakom po naslonu jer je ona spustila naslon tokom dvosatnog leta iz Nju Orleansa za Šarlot u Severnoj Karolini.
     
    Vilijams je mogla da spusti svoj naslon, a nezadovoljni muškarac, koji je sedeo u poslednjem redu, to nije mogao da učini zbog zida iza svog sedišta.
     
     
    Prema svedočenju Vendi Vilijams, muškarac ju je zamolio da vrati naslon u startnu poziciju kako bi mogao da završi obrok koji je poslužen u avionu. Vilijams kaže da je to učinila, a kada je muškarac završio s jelom ponovo je spustila naslon, posle čega je muškarac udario „snažno“ devet puta u naslon.
     
    Učiteljica svoj potez opravdava zdravstvenim problemima s kičmom.
     
    Slučaj koji su preneli mnogi američki i britanski mediji podelio je njihove čitaoce. Jedni smatraju da je žena u pravu i osuđuju nasilnika, a drugi je kritikuju zbog neuviđavnosti.
     
    Evan Ed Bastijan, zvaničnik Delta erlajnsa, uključio se u raspravu i rekao da on ne spušta naslon, ali smatra da putnici imaju pravo da to urade. Pri tom nije objasnio da li leti u ekonomskoj ili višoj klasi.
     
    Ispravno je, ako već hoćete da pomerite naslon, prvo da pitate drugu osobu da li se slaže s tim„, dodao je Bastijan.
     
    Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo (FAA), agencija američkog ministarstva saobraćaja za regulisanje civilnog vazdušnog saobraćaja je 2018. godine, posle brojnih upita, razmatrala efekte velikog smanjenja prostora za putnike u avionima. Agencija je zaključila da mesta s manjim prostorom nisu fizički opasnija, ali nisu adresirali psihološke posledice sedenja u skučenom prostoru.
     
    Britanski list „Gardijan“ podsetio je čitaoce da polemika treba da se usmeri na glavnog krivca – avio-kompaniju koja, kako je to očekivano, nastoji da maksimalizuje svoj profit do granice izdržjlivosti putnika, a ovo je jedan od načina da se ta granica odredi.

    Snimak na kojem putnik u avionu neprekidno ljulja naslon sedišta ispred sebe, jer ga je putnica spustila i time „ušla“ u njegov prostor, podstakao je rasprave o tome da li je u pravu žena koja je iskoristila mogućnost pomeranja naslona ili muškarac koji je stešnjen iza nje.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Prvi srpski predstavnici na Olimpijskim igrama

    Svi nestrpljivo čekamo početak Olimpijskih igara u Parizu. Ta euforija koja staje u dve nedelje, konstantna provera koliko je Srbija osvojila medalja je ono što čekamo četiri godine. Dugu […]

    Kako proslaviti trideseti rođendan

    Za tridesete se često kaže da su nove dvadesete, ali i da su to godine kada zapravo istinski sazrimo. Nesporno je svakako da ove godine predstavljaju svojevrsnu prekretnicu koju treba valjano […]

    Kako se piše – Milicin ili Miličin?

    U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više […]