• Ako vam prokuva automobil na putu, šta treba prvo uraditi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nebojša Jeftić iz AMSS daje savete u slučaju da vam prokuva automobil na putu.

    „U slučaju da se temperatura motora poveća, upali se lampica na kontrolnoj tabli, potrebno je upaliti grejanje na maksimum, otvoriti prozor i uputiti auto ka prvoj bezbednoj lokaciji gde se možemo zaistaviti“, objašnjava Jeftić.

    Dalje treba ugasiti motor, sačekati da se motor ohladi, dosuti rashladnu tečnost ukoliko je to potrebno, „upaliti“ motor i videti kako temperatura reaguje.

    „Ukoliko i to nije dovoljno, mora se zvati šlep vozilo ili AMSS koji će vas odšlepati do prvog servisa koji može da ukoni kvar u najbržem roku“, kaže Jeftić. 

    Pre nego što pozovemo broj 1987, ne treba otvarati posudu sa vrelom vodom koja se nalazi pod pritiskom, sve dok se motor ne ohladi i ne otvarati čep na boci za rashladnu tečnost jer može doći do opekotina. 

    „Upalimo grejanje, otvorimo prozore, uputimo vozilo ka bezbednoj lokaciji, ugasimo motor, sačekamo da se ohladi, onda otvorimo čep na rashladnoj tečnosti, dolijemo tečnost, ako se motor ne greje, nastaviti put“, zaključio je Jeftić.

     

    Nebojša Jeftić iz AMSS daje savete u slučaju da vam prokuva automobil na putu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Prvi srpski predstavnici na Olimpijskim igrama

    Svi nestrpljivo čekamo početak Olimpijskih igara u Parizu. Ta euforija koja staje u dve nedelje, konstantna provera koliko je Srbija osvojila medalja je ono što čekamo četiri godine. Dugu […]

    Kako proslaviti trideseti rođendan

    Za tridesete se često kaže da su nove dvadesete, ali i da su to godine kada zapravo istinski sazrimo. Nesporno je svakako da ove godine predstavljaju svojevrsnu prekretnicu koju treba valjano […]

    Kako se piše – Milicin ili Miličin?

    U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više […]