Čvarci Foto: pixnio
Život

Čvarke možete da napravite kod kuće za manje od dva sata

Izvor: 
Krstarica Sub, 04/12/2021 - 23:22Tradicionalna priprema čvaraka uključuje topljenje, mlevenje, mešanje i nije moguća za izvesti u kuhinji s jednim loncem i kutlačom, ali ako ste se poželeli ove grickalice ,možete napraviti bržu i jednostavniju verziju koja je gotova za manje od dva sata.

Uzmite beli, masni deo slanine, isecite ga na kockice 2×2 centimetra i dobro operite pod vodom. Stavite u jednu šerpu, na srednju vatru i povremeno mešajte.

Slanina će se lagano topiti i puštati masnoću, a vi je možete skupljati kašikom i odvajati u jednu teglu sa strane ili pričekajte da se skroz istopi pa procedite čvarke kroz sito. Dobijenu masnoću ostavite da se skroz ohladi i stvrdne, a potom je stavite u frižider. Možete je koristiti nekoliko meseci za pečenje i prženje.

Komadiće slanine vratite u šerpu i popržite na jakoj vatri pola minuta uz stalno mešanje. Dodajte jednu veliku kašiku mleka i dalje mešajte. Ugasite vatru i sklonite šerpu, pa dodajte so i promešajte. Ostavite da se ohlade i možete ih jesti, prenosi yumerecipe.com.

 
MarketingNajnovije vesti