• Da li je u ishrani bezbedno koristiti beli luk koji je proklijao?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nakon što je neko vreme stajao, beli luk može da proklija. Da li je takav beli luk bezbedno koristiti za kuvanje?

    Naime, kada beli luk proklija i dalje je jestiv, ali potrebno je ukloniti zelene izdanke, odnosno klice jer su one gorke.

    Treba napomenuti i da beli luk koji proklija neće imati savršen ukus, ali je i dalje jestiv. Ali, ako ubacite čen ili dva u jelo, nećete ni primetiti da ima nešto drugačiji ukus. Ipak, u jelima gde je beli luk ključni sastojak, ne bi trebalo da koristite proklijali beli luk.

    Dakle, beli luk koji je proklijao i dalje možete da koristite za kuvanje, bezbedan je i nećete se razboleti, ali ne biste trebalo da jedete klice jer su izrazito gorke i mogu da pokvare ukus jela.

    Kada beli luk proklija, to je znak da ova namirnica počinje da propada. Neki od razloga su to što je beli luk već star ili je bio preterano izložen suncu, svetlosti i vlagi.

    Da bi vam duže trajao, beli luk držite na suvom, hladnom mestu do kojeg ne dopire puno svetlosti, savetuje Basically. Ako ga ispravno skladištite, beli luk vam može trajati i do šest meseci.

     

    Nakon što je neko vreme stajao, beli luk može da proklija. Da li je takav beli luk bezbedno koristiti za kuvanje?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Prvi srpski predstavnici na Olimpijskim igrama

    Svi nestrpljivo čekamo početak Olimpijskih igara u Parizu. Ta euforija koja staje u dve nedelje, konstantna provera koliko je Srbija osvojila medalja je ono što čekamo četiri godine. Dugu […]

    Kako proslaviti trideseti rođendan

    Za tridesete se često kaže da su nove dvadesete, ali i da su to godine kada zapravo istinski sazrimo. Nesporno je svakako da ove godine predstavljaju svojevrsnu prekretnicu koju treba valjano […]

    Kako se piše – Milicin ili Miličin?

    U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više […]