• Google omogućava maloletnicima da uklone svoje fotografije iz pretrage

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Google uvodi promene na Youtubeu i ostalim aplikacijama, kako bi zaštitio decu između 13 i 17 godina.

    Najnovijim ažuriranjem, Google je omogućio maloletnicima ili njihovim roditeljima da zatraže uklanjanje njihovih fotografija iz pretrage Google slika, koje je Google povukao sa njihovih Youtube videa, koji su po automatizmu privatni.

    Google ovim potezom želi da zaštiti maloletnu decu koja kreiraju i objavljuju video zapise na Youtube-u. Takođe, žele da omoguće roditeljima da imaju kontrolu nad sadržajem koji se objavljuje i gde će se on sve videti.

    Ovo se odnosi uglavnom na Youtube i Youtube Kids, gde će maloletnicima automatska reprodukcija biti automatski isključena.

    Takođe, Google je saopštio da će na Youtube Kids ukloniti „previše komercijalni sadržaj“ i isključiti reklame, kako bi zaštitili decu od „direktnog uticaja na njih, kako ne bi trošili novac na proizvode“.

    Što se tiče drugih aplikacija, Google će isključiti istoriju lokacija za maloletnike i oni neće moći sami da je ponovo uključe.

    Ciljani oglasi će takođe biti blokirani za sve kanale koje vode maloletnici.

     

    Google uvodi promene na Youtubeu i ostalim aplikacijama, kako bi zaštitio decu između 13 i 17 godina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Zašto se kaže „pao s kruške“?

    Ovo sigurno znate - za nekog ko se ponaša glupo, ludo, ko je naivan ili smušen, često kod nas umeju da kažu da je “pao sa kruške”. I suprotno, kad neko hoće da istakne kako nije glup, […]

    Kako se piše – čak štaviše ili štaviše?

    Sigurno ste se nekad našli u dilemi koji je izraz pravilan, a ne pomaže ni činjenica da ste tokom školovanja imali profesore koji koriste jedan izraz, ali i profesore koji koriste […]