• Kako umiriti ljuto dete u sekundi?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Jedna od vodećih australijskih stručnjakinja za roditeljstvo Megi Dent kaže da bi roditelji ljutito dete, koje ima izlive besa, trebalo da umire jednostavnim pitanjem.

    Ona smatra da bi na taj način roditelji mogli da umire dete veoma brzo. Kako kaže, dete će se tako fokusirati na vas, a ne na ono zbog čega je besno.

    „Dobri primeri pitanja su: „Da li je to bio auto tvog tate?“; “ Da li želiš nešto da popiješ?“ ili neka druga pitanja koja bi mogla da zaokupe pažnju deteta.

    „Pitanja koja skreću pažnju deteta sa onoga što ga ljuti mogu da mu pomogne da misli o nečemu drugom“, napisala je.

    Iako deo roditelja smatra da je ideja dobra, drugi se uopšte ne slažu.

    „Dete bi trebalo da oseti emociju i procesuira je“, ili „Možete detetu dopustiti da nauči da su ljutnja i tuga emocije kojih ne bi trebalo da se boji“, smatraju roditelji.

    Ometanje je prema nekim stručnjacima jednostavna strategija koja je dobra u situacijama u kojima ponašanje može da predstavlja problem.

    „Isticanje nečeg zanimljivog, nova igra ili grimase su izvrstan način da odvratite deci pažnju kad postanu nervozna ili imaju poteškoća u odnosu sa drugima“, navodi Udruženje „Raising Children“, prenosi Index.hr.

    Dobre tehnike odvraćanja pažnje uključuju davanje deci nove igračke, promenu igre ili prostora u kom borave. Takođe, možete da promenite aktivnost koju radite ili da počnete da pevušite pesmu da biste im odvratili pažnju, savetuje „Raising Children“.

    Međutim, u nekim slučajevima ova metoda ne deluje. To se obično događa kad je dete previše uznemireno da bi se smirilo.

     

     
     
     

    Jedna od vodećih australijskih stručnjakinja za roditeljstvo Megi Dent kaže da bi roditelji ljutito dete, koje ima izlive besa, trebalo da umire jednostavnim pitanjem.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Prvi srpski predstavnici na Olimpijskim igrama

    Svi nestrpljivo čekamo početak Olimpijskih igara u Parizu. Ta euforija koja staje u dve nedelje, konstantna provera koliko je Srbija osvojila medalja je ono što čekamo četiri godine. Dugu […]

    Kako proslaviti trideseti rođendan

    Za tridesete se često kaže da su nove dvadesete, ali i da su to godine kada zapravo istinski sazrimo. Nesporno je svakako da ove godine predstavljaju svojevrsnu prekretnicu koju treba valjano […]

    Kako se piše – Milicin ili Miličin?

    U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više […]