• Namirnice koje nikada ne bi trebalo da držite u zamrzivaču

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kada imamo puno obaveza, najlakše je unapred pripremiti dosta hrane i potpom je staviti u zamrzivač pa ih onda koristiti kad nam bude bilo potrebno. Međutim, imajte na umu da zamrzivač nije idealno mesto za sve namirnice.

    Evo koje namirnice nikada ne bi trebalo da čuvate u zamrzivaču.

    Mleko

    Ako držite mleko u zamrzivaču, ono će se zalediti, a prilikom odleđivanja razdeliće se na stvrdnute komadiće mleka i na tekući deo. Nije opasno po zdravlje konzumirati takvo mleko, ali neće biti konzistentno pa ga nećete moći dodati u jutarnju šoljicu kafe ili u žitarice.

    Dakle, mleko koje ste držali u zamrzivaču ne bi trebalo da pijete, ali možete da ga koristite za kuvanje.

    Krompir

    Krompir ima visok udeo vode, pa ako ga držite u zamrzivaču, postaće mekan i kašast. Sveži krompir ne bi trebalo sa stavljate u zamrzivač niti da ga takvog koristite za kuvanje. Pečen krompir možete staviti u zamrzivač i neće postati kašast kao sveži krumpir.

    Jaja

    Sadržaj vode u jajetu se širi smrzavanjem, što može prouzrokovati pucanje ljuske i pojačati osetljivost na bakterije. Jaja koja su još u ljusci nipošto ne bi trebalo da držite u zamrzivaču.

    Meki sir

    Čuvanje mekog sira u zamrzivaču imaće sličan rezultat kao i kada mleko držite u zamrzivaču. Kad ga izvadite iz zamrzivača, primetićete vodenaste grudvice koje često narušavaju teksturu namirnica poput krem sira, pavlake i ricotte.

    Sirovo voće i povrće

    Bilo koju vrsta voća i povrća koje imaju visok udeo vode (celer, krastavci, zelena salata, lubenica itd) ne bi trebalo držati u zamrzivaču jer će se u njima formirati ledeni kristali, piše Reader’s digest. Kada ih odledite i budete hteli da jedete, dobićete nejestivu kašastu masu.

     

    Kada imamo puno obaveza, najlakše je unapred pripremiti dosta hrane i potpom je staviti u zamrzivač pa ih onda koristiti kad nam bude bilo potrebno. Međutim, imajte na umu da zamrzivač nije idealno mesto za sve namirnice.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Prvi srpski predstavnici na Olimpijskim igrama

    Svi nestrpljivo čekamo početak Olimpijskih igara u Parizu. Ta euforija koja staje u dve nedelje, konstantna provera koliko je Srbija osvojila medalja je ono što čekamo četiri godine. Dugu […]

    Kako proslaviti trideseti rođendan

    Za tridesete se često kaže da su nove dvadesete, ali i da su to godine kada zapravo istinski sazrimo. Nesporno je svakako da ove godine predstavljaju svojevrsnu prekretnicu koju treba valjano […]

    Kako se piše – Milicin ili Miličin?

    U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više […]