• Pokloni za rođendan koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mnogi će reći da se umetnost darivanja ogleda u tome da lepe želje, pozitivna osećanja i tople reči fokusirate i uobličite u autentičan poklon koji će izmamiti osmeh voljenoj osobi. Svake godine imate priliku da ispoljite svoju maštu i kreativnost, te da sažmete svu ljubav u jedinstven rođendanski poklon.

    Pančevci su poznati po svojoj darežljivosti, pa je i samo logično da od ovog kreativnog projekta naprave pravo remek delo.

    Ovakvi simbolični paketići izalze iz već ustaljenog okvira, jer sa sobom nose posebnu draž i personalni pečat. S tim na umu, naredne redove smo posvetili praktičnim savetima i inspirativnim idejama koje će vam pomoći da kreirate savršen poklon za rođendan.

     

    #1 Slatki pokloni – gest u kojem će uživati sve generacije

    Slatki delikatesi su bespogovorno rođendanski pokloni za sve uzraste – bilo da slavljenik preferira raskošnu belu čokoladu u kombinaciji sa svežim bobičastim voćem, nežnu mlečnu čokoladu sa hrskavim keksićima, ili pak aromatičnu crnu čokoladu i koštunjavo voće – sa ovim gestom jednostavno ne možete pogrešiti.

    Kako biste zaista ovaj poklon učinili unikatnim, predlažemo da se odlučite za nesvakidašnje samsh torte ili torte sa čekićem – ova inovacija u svetu poslastičarstva se odnosi na tortu koja poseduje udubljenje, a obložena je i poklopljena čvrstom čokoladom koja se može razbiti ukrasnim čekićem.

     

    Čar je u tome što možete postaviti slatkiše, porukicu ili mali znak pažnje unutar samog kolača, a slavljenik prethodno mora da iskoristi dekorativni čekić kako bi došao do iznenađenja. Dodatna draž jeste što je celokupan kolač jestiv, te ćete uživati u rapsodiji ukusa.

     

    Ovu poslasticu možete ukrasiti i dodatnim čokoladicama, slatkišima ili sezonskim voćem, a od istopljene čokoladne smese možete ispisati rođendansku čestitku na samoj tortici.

     

    Ukoliko želite da zaista začinite stvari, možete i rekreirati delikatese iz poznatih filmova i serija. Tematski mafini ili krofne su odličan način da uparite vašu kreativnost i iznenadite najdražu osobu.

     

    #2 Kreirajte video kompilaciju – poklonite nostalgiju

    Nematerijalni pokloni zaista nemaju cenu, jer su u njima skoncentrisane sve najdivnije emocije. Ukoliko zaista želite da raznežite dragu osobu, prikupite sav zajednički video materijal koji posedujete i napravite jedan kompaktan digitalni zapis.

    Ovaj snimak može biti i komičan, satiričan ili jednostavno dirljiv, uz pratnju omiljene muzike u pozadini. Ukoliko ste pristalica vintidž poklona, možete napraviti i kasetu ili kopliaciju vaših najdražih pesama, te na taj način evocirati uspomene.

     

    #3 Organizujte izlet – sportski dan za sve ljubitelje adrenalina

    Ako slavljenik preferira ekstremne sportove i priklonjen je adrenaliru i avanturi – ovo je sjajan povod da se napokon oproba u nesvakidašnjim aktivnostima.

    Standardne proslave i izlasci vikendom u iste kafiće može da bude vrlo monotono, te je naš predlog da malo zaokrenete stvari i probudite čula. Ukoliko se ohrabrite, možete isprobati neke od sledećih aktivnosti:

    SUP veslanje po Tamiškom Keju

    Uspravno veslanje ili SUP (Stand up paddeling) je idealna solucija ako tek ulazite u ekstremne vode, prvenstveno zbog toga što ne iziskuje da odmah posedujete veštine profesionalnog sportiste. Sve što vam je potrebno jeste entuzijazam i adekvatna oprema.

    SUP daske su prkatično plovila na naduvavanje koja se koriste na stajaćim vodama, jezerima, ali i bržim rekama. U letnjem periodu je obala Tamiša obogaćena zelenilom, zahvaljujući dugačkim redovima drveća, te je ono savršeno mesto za isprobavanje ovakve ekcentrične aktivnosti.

    Vožnja kanuom po Tamišu i Dunavu

    Čas kajakaštva je jedinstven poklon koji će izmamiti osmeh svakom ljubitelju nesvakidašnjih sportova. S tim na umu, kajakaštvo se odnosi na odabir jedne od 2 ponuđene mogućnosti:

    • Vožnja kajakom – veslači sede u kajaku i koriste veslo sa dve lopatice
    • Vožnja kanuom – veslači kleče u kanuu i koriste veslo sa jednom lopaticom

    Potrebno je naglasiti da je kajak lakši za manervisanje od kanua, te je zgodnije za početnike. Ovde možete napraviti mini piknik na vodi i tako proslaviti rođendan.

    Biciklistička ruta

    Kako je Pančevo bitna tačka na evropskoj biciklističkoj ruti EuroVelo projekta, možete organizovati i zabavnu biciklističku turu. Naime, kroz Srbiju prolazi tzv. Ruta 6 ili Rečna ruta koja obuhvata 3 velike reke – Loaru, Rajnu i Dunav.

    Možete posetiti i Deliblatsku peščaru, odnosno najveću pustinju u Evropi, i tu i ručati. Pored nje, možete i obići predivne rezervate, kao što su Ivanovačka ada i Ponjavica.

    Ove oaze su ujedno i savršen beg od tmurnog urbanog života, te ovde možete napraviti mali predah. Takođe, obe destinacije su vrlo pogodne za pecanje usled prostranstva, te se možete odlučiti i za takvu aktivnost nakon ispunjenog dana.

    Nadamo se da vam je ovaj članak bio zanimljiv, koliko i koristan, te da smo vam pružili dovoljno interesantnih ideja kako biste se i sami odvažili i kreirali rođendanski poklon vredan pomena – Srećno!

     

    Mnogi će reći da se umetnost darivanja ogleda u tome da lepe želje, pozitivna osećanja i tople reči fokusirate i uobličite u autentičan poklon koji će izmamiti osmeh voljenoj osobi. Svake godine imate priliku da ispoljite svoju maštu i kreativnost, te da sažmete svu ljubav u jedinstven rođendanski poklon.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Zašto se kaže „pao s kruške“?

    Ovo sigurno znate - za nekog ko se ponaša glupo, ludo, ko je naivan ili smušen, često kod nas umeju da kažu da je “pao sa kruške”. I suprotno, kad neko hoće da istakne kako nije glup, […]

    Kako se piše – čak štaviše ili štaviše?

    Sigurno ste se nekad našli u dilemi koji je izraz pravilan, a ne pomaže ni činjenica da ste tokom školovanja imali profesore koji koriste jedan izraz, ali i profesore koji koriste […]