• Svetsko takmičenje u pamćenju: Mladić u pet minuta zapamtio broj od 630 cifara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Andrea Muzii, 21-godišnji Italijan, pobednik je Svetskog takmičenja u pamćenju (World Memory Championship) koje se ove godine održalo u Njemačkoj.

    Andrea Muzii je uspeo da zapamti broj od 630 cifara u roku od pet minuta, rekao je za dpa organizator takmičenja Stefen Buetov, dodavši da će, potvrdi li će i službeno to značiti da je oborio svjetski rekord, prenosi N1.hr.

    Muzii je bio prvi u svih deset disciplina u sklopu takmičenja MemoryXL, na kojem je osvojio rekordna 8.594 boda, što ga je svrstalo u sam vrh među 1.700 takmičara, rekao je Buetov.

    Takmičenje je ove godine održano u istočnonemačkom gradu Torgelovu.

    Svetsko prvenstvo u pamćenju je takmičenje koje se kontinuirano održava od 1991. godine, s izuzetkom 1992.

    Učesnici nastoje zapamtiti što više informacija u određenom vremenu u deset različitih disciplina, među kojima je pamćenje brojeva u roku od jednog sata, pamćenje brojeva u roku od pet minuta, istorijski datumi u pet minuta, pamćenje nizova reči, pamćenje binarnih cifara u roku od trideset minuta ili pamćenje redosleda pomešanog špila karata.

     

    Andrea Muzii, 21-godišnji Italijan, pobednik je Svetskog takmičenja u pamćenju (World Memory Championship) koje se ove godine održalo u Njemačkoj.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]

    Kako se piše – malopre ili malo pre?

    Često nas je u školama tokom pismenog zadatka iz srpskog jezika i književnosti zbunjivalo kako se pravilno piše ovaj prilog. Neretko smo tražili i sinonime zbog straha od greške kad je ova […]