• APV: Opovo, Kovačica i Vršac dobili sredstva za razvoj ruralne infrastrukture

  U okviru konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za podsticaj unapređenju i razvoju ruralne infrastrukture i usluga u AP Vojvodini, danas su u Pokrajinskoj vladi dodeljeni ugovori predstavnicima 12 lokalnih samouprava, u vrednosti od 35 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  APV: Opovo, Kovačica i Vršac dobili sredstva za razvoj ruralne infrastrukture
  Foto: APV

  Ugovore je korisnicima uručio pomoćnik resornog sekretara Petar Samolovac ističući da ukupna vrednost ove investicije za unapređenje kvaliteta života i razvoj turizma u vojvođanskim selima iznosi 46,8 miliona dinara. On je ukazao na to da učešće Sekretarijata iznosi gotovo 75 odsto, dok jedinice lokalne samouprave ulažu preostali deo, što čini nešto više od 25 odsto sredstava.

  „Značaj ovog konkursa je u tome što su ulaganja usmerena u razvoj ruralne infrastrukture i delom u turistički potencijal seoskih sredina u našoj pokrajini. Imajući u vidu sve veću migraciju stanovništva iz ruralnih područja prema gradovima, ovakva podrška je utoliko značajnija“, istakao je Samolovac i dodao da je ovakva mera u skladu i sa sprovođenjem politike ruralnog razvoja u Republici Srbiji i aktivnostima u okviru programa IPARD 3.

  On je rekao da je prihvaćeno svih 16 prijava, a da su za sredstva konkurisali predstavnici gradova – Zrenjanin, Vršac, Sremska Mitrovica i Subotica i opština – Nova Crnja, Opovo, Žitište, Kovačica, Ruma, Irig, Inđija i Stara Pazova.

  Najviše prijava stiglo je iz Zrenjanina. Zamenik gradonačelnika Saša Santovac naveo je da će 14,5 miliona dinara biti uloženo u ruralni razvoj naseljenih mesta na tom području.

  „Na ovaj način uredićemo objekte u vlasništvu Grada, a reč je o pet naseljenih mesta na teritoriji Zrenjanina. U Aradcu će biti izgrađena teretana na otvorenom, uredićemo domove kulture u Lukićevu i Botošu, gde se nalaze i klub penzionera i dom zdravlja, realizovaćemo projekte uređenja fiskulturne sale u Banatskom Despotovcu i Vatrogasnog doma u Orlovatu“, istakao je Santovac.

  Investicije koje će biti realizovane u okviru ovog konkursa namenjene su sanaciji, adaptaciji, rekonstrukciji i uređenju objekata lokalnih samouprava kao što su lovački i vatrogasni domovi, domovi kulture, mesne zajednice, biblioteke, fiskulturne sale, klubovi penzionera. Sredstva su predviđena i za opremanje i uređenje turističko-rekreativnih objekata, info-centara, dečjih igrališta, teretana na otvorenom, parkova i drugih višenamenskih prostora.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Više turista u Vojvodini, banja Vrdnik najpopularnija

  U prvih pet meseci ove godine, Vojvodinu je posetilo oko 270.000 turista, što je za 9,6 procenata više nego prethodne godine u tom periodu. Povećan je i broj noćenja, a u tome prednjači banja […]