• APV: Uručeni ugovori vredni 45 miliona dinara za kupovinu nekretnina u vlasništvu žena

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je danas 29 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena.

  Cilj ove mere je rešavanje stambenog pitanja porodica i povećanje broja žena vlasnica nekretnina, a ovogodišnjim konkursom je, za te namene, opredeljeno 45 miliona dinara.

  „Konkurs smo prvi put realizovali 2022. godine kada su 34 žene postale vlasnice nekretnine, od kojih su njih 12 samohrane majke. Prošle godine, budžet je takođe bio  vredan 45 miliona dinara, a maksimalan iznos je bio 1,2 miliona dinara. Ove godine, maksimalan iznos je 1,6 miliona dinara“, rekao je Vuletić.

  Na ovaj način se istovremeno utiče na jačanje porodice i unapređivanje položaja žena.

  „Prema nedavno završenom popisu, na teritoriji Vojvodine žene čine 51,4 odsto ukupnog stanovništva, a samo četvrtina njih su vlasnice nekretnine. Tačnije, 13 odsto žena su vlasnice, a 12 odsto suvlasnice“, rekao je pokrajinski sekretar i dodao da Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova realizuje više demografskih mera, kao i mera za osnaživanje žena.

  Iako je ovaj konkurs namenjen porodicama ─ bračnim i vanbračnim zajednicama, prvi put su i samohrane majke prepoznate u sistemu podrške, pa će ove godine njih deset rešiti svoje stambeno pitanje.

  Sekretar Vuletić je ukazao da se povećanje broja žena vlasnica nekretnina smatra dobrom osnovom za pokretanje sopstvenog biznisa, otvaranje firme, dobijanje subvencija, kao i za dalji ekonomski napredak žene, porodice i društva u celini.

   

   

   

  Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

  Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]

  Spaljeno 70 hektara trave na Zagajičkim brdima

  Svakog proleća stanovnici u okolini Deliblatske peščare suočavaju se sa požarima koje izaziva lokalno stanovništvo koje se bavi stočarstvom. Tako je prošle nedelje u okviru specijalnog […]