• DEBELJAČA: Predstavnici VS i Ministarstva odbrane položili vence na spomenik Tiboru Cerni, borcu s Košara

  Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije (VS) položila je danas u Debeljači venac na spomenik pripadniku Vojske Jugoslavije Tiboru Cerni, koji je poginuo 1999. godine tokom borbi u rejonu karaule Košare, na granici s Albanijom.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  DEBELJAČA: Predstavnici VS i Ministarstva odbrane položili vence na spomenik Tiboru Cerni, borcu s Košara
  Foto: Unsplash

  Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, vence su položili i članovi porodice poginulog vojnika, delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova, predstavnici lokalne samouprave i boračkih udruženja.

  Vojnik Tibor Cerna učestvovao je u odbrani SR Jugoslavije za vreme NATO agresije kao komandir streljačkog odeljenja 125. motorizovane brigade.

  Poginuo je 27. aprila 1999. godine u odbrani karaule Košare kod Đakovice a posthumno je odlikovan Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Biciklom porodično od Kovačice do Geteborga

  Petočlana porodica Sandić iz Kovačice je, pre dve godine, ostvarila pravi podvig, kada je biciklima putovala mesec dana do prijatelja u Švajcarskoj. Ćerke su tada imale samo 4, 8 i 10 godina. […]

  Poskupeli stanovi

  Cene stanova u prvom kvartalu ove godine blago su porasle, odnosno 4,74 odsto u odnosu na isti period lane, saopštio je Republički geodetski zavod (RGZ). Najviši rast cena u odnosu na prošlu […]