• Konkurs za sufinansiranje nabavke novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu ističe 24. avgusta

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je novi konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke novih pčelinjih društava i nabavku opreme za pčelarstvo košnica i kontejnera u Vojvodini u 2023. godini, sa ciljem unapređivanja pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda.

  Za realizaciju aktivnosti predviđeno je ukupno je 10 miliona dinara, a rok za predaju prijava je 24. avgust 2023. godine. 

  Kako ističu iz ovog sekretarijata pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, u aktivnom su statusu i to fizičko lice koje je nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, kao i preduzetnik koji je nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva.Pravo ima i pravno lice, odnosno privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva, zemljoradnička zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva i složena zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva.

  Na Drugom konkursu nemaju pravo na apliciraju korisnici koji su u prvom Konkursu potpisali ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

  Za bespovratna sredstva na ovom konkursu mogu da apliciraju fizička lica, preduzetnici i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kao i žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva ili fizičko lice i osnivač pravnog lica koji je mlađi od 40 godina. 

  Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 300.000,00 dinara, odnosno 350.000,00 dinara za podnosioce prijava:

  • fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva ili fizičko lice i osnivač pravnog lica koji je mlađi od 40 godina, bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70% od prihvatljivih troškova investicije
  • u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a ostali su mlađi od 40 godina, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije.

  Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 50.000,00 dinara.

   

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je novi konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke novih pčelinjih društava i nabavku opreme za pčelarstvo košnica i kontejnera u Vojvodini u 2023. godini, sa ciljem unapređivanja pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Ima li epidemije Velikog kašlja u Vojvodini

  Veliki kašalj, u narodu poznatiji kao magareći kašalj, vratio se na mala vrata. Od te zaraze, u poslednja dva meseca obolelo je skoro 300 ljudi, a postoji bojazan da će taj broj rasti. Pitali smo lekare, zašto nam se vratila ta bolest, za koju smo verovali da je iskorenjena, a za koju postoji obavezna vakcina.

  Proglašene tri izborne liste za pokrajinske izbore

  Pokrajinska izborna komisija proglasila je večeras izborne liste koalicije NADA, zatim Saveza vojvođanskih Mađara, kao i koalicije „Srbija protiv nasilja“. Izborna lista SVM-a ima položaj izborne liste nacionalne manjine, navodi se u saopštenju PIK-a.