• Ministarstvo prosvete podnelo zahtev za prekršajni postupak protiv Pravnog fakulteta u Novom Sadu i dekana

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podnelo je Prekršajnom sudu u Novom Sadu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

  Zahtev se odnosi i na dekana Branislava Ristivojevića jer nisu omogućili prosvetnim inspektorima da izvrše vanredni inspekcijski nadzor.

  Inspekcijski nadzor se odnosi na kontrolu postupka izdavanja uverenja o položenim ispitima studentu Stefanu Karanoviću, navodi se u dokumentaciji iz ministarstva u koju je agencija Beta imala uvid.

  U dokumentaciji je navedeno da su prosvetni inspektori 27. avgusta došli u vanredni inspekcijski nadzor na Pravni fakultet, gde su obavešteni da Ristivojević nije prisutan, da neće doći i da je sve što je imao da kaže inspekciji rekao imejlom, te nadzor nije mogao biti izvršen.

  Iste inspektorke iz istih razloga došle su na Pravni fakultet 2. septembra, ali se ponovio isti scenario.

  Ministarstvo prosvete je Prekršajnom sudu u Novom Sadu 3. septembra dostavilo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Pravnog fakulteta i dekana Ristivojevića.

  Student Stefan Karanović je suspendovan i izbačen sa fakulteta na 36 meseci, fakultet je u više navrata odbio da mu izda potvrdu o položenim ispitima,a suspenzija mu je kasnije još produžena. Zbog toga upisao Pravni fakultet u Bosni i Hercegovini, gde je morao da započne studije od početka.

  On je ranije naveo da ga je Pravni fakultet suspendovao zbog sumnje da je pisao tekstove koji su doveli taj fakultet u vezi sa kriminalom, a da su potom doneli i odluku da mu ne izdaju uverenje i ispisnicu. Karanović je demantovao da je pisao te tekstove.

  Upravni sud je oborio dva rešenja Pravnog fakulteta u Novom Sadu, kojima je Karanović disciplinski kažnjen.

  Disciplinsku prijavu protiv Karanovića podnela su 44 nastavnika i asistenta sa Pravnog fakulteta.

  Pravni fakultet je na sajtu naveo da Karanović sebe na društvenim mrežama i u nekim medijima „lažno predstavlja kao žrtvu, iako je sve potpuno obrnuto“, zbog čega su ceo Pravni fakultet, nastavnici, saradnici i studenti, „žrtve Karanovićevih kleveta i uvreda“, i zbog čega je već dva puta disciplinski kažnjen.

  U materijalu dostavljenom dopisniku agencije Beta iz Novog Sada koji je potpisao Ristivojević ocenjuje se da je Karanoviću „odavno“ ponuđeno mirno rešenje spora, što on odbija jer mu je pre svega stalo do „publiciteta“.

  Podsetio da je Karanović osuđen na sedam meseci zatvora, uslovno na tri godine, zbog pretnji smrću predsedniku Saveta Pravnog fakulteta u Novom Sadu Draganu Milkovu.

   

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podnelo je Prekršajnom sudu u Novom Sadu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina