• Novosađanka polila stan benzinom da bi sprečila upad izvršitelja

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Novosađanka Slobodanka Ninić polila je juče benzinom stan u centru Novog Sada i pretila da će ga zapaliti nakon što je izvršiteljka, u pratnji policije, bravara, ali i vatrogasaca i Hitne pomoći pokušala nenajavljeno da prinudno iseli Niniće iz Modene 1.

   

  Kako navode u Združenoj akciji „Krov nad glavom“, izvršiteljka Jasna Anđelić i pratnja pojavili su se oko 7:45 časova, a istovremeno je Slobodankin suprug Miroslav Ninić bio u policiji i davao izjavu o krivičnim prijavama koje je porodica podnela protiv izvršiteljke i kupaca stana.
   
  Odazvao se pozivu koji je i njemu i supruzi bio upućen 31. jula, istog dana kada je, takođe, izvršiteljka pokušala da ih iseli, ali nije uspela jer je Slobodanka Ninić pretila da će skočiti kroz prozor. 
   
  Prema njenim rečima, oboje su tada bili pozvani da danas, odvojeno, na 15 minuta razmaka daju izjave o pokrenutoj krivičnoj prijavi.
   
  „Osim toga što mi je zdravlje loše, ne osećam se dobro i moram da mirujem, bila sam i sumnjičava prema ovom pozivu, te ja nisam otišla u policiju. Moje sumnje da je to samo način da nas oboje izvuku iz stana, kako bi oni došli da ga obiju i uđu, su se obistinile. Sva sreća što sam ostala kod kuće. Bilo je vrlo zastrašujuće, ni ne znam kako vrata izgledaju spolja i koja je šteta, jer još uvek ne smem da izađem. Suprug se još uvek nije vratio kući, nakon što je izašao iz policijske stanice, on je praćen“, kaže Slobodanka Ninić, a prenosi „Krov nad glavom“.
   
  Poslednja četiri pokušaja prinudnog iseljenja sprečena su, pisao je 021.
   
  Porodica Ninić je kredit kod Erste banke uzela 2007. godine. U toku otplate, imali su problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravstvenim problemima. Porodica Ninić banci je vratila oko 80.000 i dužna je još toliko. Zbog bolesti supruge kasnili su sa otplatom dve rate kredita, nakon čega je njihov dom stavljen na prodaju. Stan je prodat na licitaciji u januaru za 84.500 evra. Smatrajući da je u postupku prodaje stana bilo nezakonitosti, podneli su krivičnu prijavu i tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora. 
   
  Međutim, to ne odlaže deložaciju jer pravosnažne presude još nema. 
   
  Porodica Ninić očekuje da će u narednim danima krivične prijave protiv izvršiteljke i kupaca stana napokon doći na red u Privrednom kriminalu. No, isto tako su uvereni da će im izvršiteljka Anđelić, uz podršku policije i ostalih službi, dolaziti svakodnevno nenajavljena na vrata.
   
  „Združena akcija ‘Krov nad glavom’ Novi Sad podseća da ovakvi nezakonski i podli potezi policije i izvršitelja nisu novost, da je to, zapravo, njihova praksa. Naši aktivisti jutros nisu stigli da stanu u odbranu porodice Ninić, Slobodanka se branila sama. Poručujemo javnosti, izvršiteljima i policiji da mi nećemo odustati od borbe za jedini dom ove porodice i pozivamo građane da stanu uz svoje komšije“, zaključuju u inicijativi.
   
   
   

  Novosađanka Slobodanka Ninić polila je juče benzinom stan u centru Novog Sada i pretila da će ga zapaliti nakon što je izvršiteljka, u pratnji policije, bravara, ali i vatrogasaca i Hitne pomoći pokušala nenajavljeno da prinudno iseli Niniće iz Modene 1.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

  Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]

  Spaljeno 70 hektara trave na Zagajičkim brdima

  Svakog proleća stanovnici u okolini Deliblatske peščare suočavaju se sa požarima koje izaziva lokalno stanovništvo koje se bavi stočarstvom. Tako je prošle nedelje u okviru specijalnog […]