• Vojvodina

  Jan Nemček, Stradivari iz Kovačice

  Jan Nemček, graditelj violina iz Kovačice, poznat je širom sveta po svojoj ručnoj tehnici izrade kojom su radili i majstori poput Amatija i Stradivarija pre više vekova.

  APV: Obeležen Međunarodni dan devojčica

  Danas je u Privrednoj komori Vojvodine obeležen Međunarodni dan devojčica, uz predstavljanje programa Mali naučni rad „Preko deteta do EKOsveta“ u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Udruženja naučnica Srbije SRNA.

  APV: Uručeni ugovori nezaposlenim doktorima nauka

  U okviru programa „Pravo na prvu šansu“, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i ove godine je obezbedio sredstva za angažman nezaposlenih doktora nauka u naučnoistraživačkim institucijama na teritoriji AP Vojvodine.

  Najviše kuća prodato u Vojvodini

  Prеma podacima Rеpubličkog gеodеtskog zavoda, najvišе kuća u prvoj polovini ovе godinе prodato jе u Vojvodini, i to Subotici, ali jе promеt ovе vrstе nеkrеtninе na nivou državе manji za 15 odsto.

  OPOVO: Miholjski susreti sela

  Ovogodišnja manifestacija „Miholjski susreti sela“ se održava od subote, 30. septembra do ponedeljka, 2. oktobra, u organizaciji Ministarstva za brigu o selu i Opštine Opovo.

  Prosečna vojvođanska plata u julu 673 evra – u Pančevu iznad proseka

  Po podacima Republičkog zavoda za statistiku, julska prosečna zarada u Srbiji je, bez poreza i doprinosa, iznosila 83.781dinar, odnosno oko 713 evra. U odnosu na jul prethodne godine, prosečne bruto i neto zarade bila su nominalno veće za 14,6 odsto, a realno 1,9 odsto.

  APV: Za opremanje stočarskih farmi dodeljeno 120 miliona dinara

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za opremanje stočarskih farmi u AP Vojvodini u 2023. godini. Vojvođanskim stočarima je za ove namene dodeljeno ukupno 120 miliona dinara.