• Za poseban program razvoja sporta u Vojvodini dodeljeno 90 miliona dinara

  Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručio je danas 287 ugovora i rešenja predstavnicima sportskih organizacija za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju sporta u AP Vojvodini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za poseban program razvoja sporta u Vojvodini dodeljeno 90 miliona dinara
  Foto: APV

  Sekretar Basta je istakao da je za najveći konkurs u sektoru sporta rebalansom budžeta Pokrajinska vlada opredelila 90 miliona dinara.

  „To je do sada najveća finansijska pomoć za sportske klubove iz svih 45 opština na teritoriji AP Vojvodine, koji su konkurisali u velikom broju. Zahvalni smo za svaki postignuti uspeh, za svaku medalju i ponosni na svako dete koje se bavi sportom. Na taj način stvaramo zdravu naciju i nove šampione“, izjavio je Basta izrazivši uverenje da će se i dalje zajedničkim snagama raditi na unapređenju sporta u našoj pokrajini.

  Ovaj konkurs, koji resorni sekretarijat raspisuje svake godine, namenjen je sportskim organizacijama, savezima za školski sport u jedinicama lokalne samouprave i nadležnim teritorijalnim sportskim savezima. Konkursom se finansiraju projekti i programi čiji je cilj unapređenje sportskih aktivnosti dece i mladih, školskog sporta i sportske rekreacije, povećanje broja građana koji se bave sportom, razvoj vrhunskog sporta, kao i podizanje sportskih kapaciteta na svim nivoima u AP Vojvodini, navodi se u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

  Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]

  Spaljeno 70 hektara trave na Zagajičkim brdima

  Svakog proleća stanovnici u okolini Deliblatske peščare suočavaju se sa požarima koje izaziva lokalno stanovništvo koje se bavi stočarstvom. Tako je prošle nedelje u okviru specijalnog […]