• Fudbaleri Danske odbili povećanje plate da bi fudbalerke imale ista primanja

  Fudbalski tim Danske za Euro 2024 odbio je povećanje plata kako bi osigurao jednaku osnovnu platu za fudbalerke kada igraju za nacionalni tim.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Fudbaleri Danske odbili povećanje plate da bi fudbalerke imale ista primanja
  Foto: Pixabay

  Danski fudbalski savez (DBU) ponudio je prvo jednaku platu za oba tima, ali oni su to odbili, jer bi to značilo smanjenje plate muškarcima. Nijedan od timova nije bio za smanjnje, nego za jednakost.

  Muški tim i sindikat igrača, Spillerforeningen, odbili su povećanje plata kako bi oba tima dobila istu osnovnu naknadu u novom četvorogodišnjem ugovoru sa DBU, koji stupa na snagu nakon Evropskog prvenstva ove godine, prenose evropski mediji.

  Direktor Spillerforeningen-a, Majkl Sal Hansen, izjavio je da je muški tim odlučio da ne traži promene u uslovima svog novog ugovora kako bi poboljšali uslove za ženski nacionalni tim.

  Među igračima koji su aktivno učestvovali u predlogu našli su se Andreas Kristensen, Tomas Delejni, Kristijan Eriksen, Pjer-Emil Hojbjerg, Simon Kjer i Kasper Šmajhel.

  Plan koji zastupaju takođe uključuje stvaranje Kuće za sve nacionalne timove i fond za razvoj, koji će delimično finansirati muški tim kada se kvalifikuju za Svetsko ili Evropsko prvenstvo, kao i Danski fudbalski savez. Obe ove strane će doprineti sa milion danskih kruna.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti