• Google ukida sve aplikacije za snimanje poziva

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Kompanija Google planira da sa Play Store-a ukloni sve eksterne aplikacije za snimanje telefonskih poziva na mobilnim uređajima.

  U okviru Androida 10, Google je podrazumevano ukinuo opciju snimanja poziva, a od 11. maja ove godine kompanija implementira nova pravila za Google Play Store. Novim pravilima se sprečava i da eksterne aplikacije koriste Accessibility API za snimanje audio poziva.

  Pomenute izmene u okviru politike uslova korišćenja su implementirane kako bi se poboljšala privatnost i bezbednost korisnika, a posebno zbog činjenice što zakoni o snimanju poziva značajno variraju od države do države.

  Od ove promene su izuzete sistemske, unapred instalirane aplikacije, koje već imaju dozvolu za pristup Accessibility API-ju i na njih se ovo ukidanje neće primeniti. To se odnosi na Pixel i Xiaomi uređaje, koji imaju sopstvene aplikacije za snimanje poziva.

  Za pomenute uređaje se smatra da imaju izvornu funkciju snimanja poziva, ali postoji mogućnost da će u budućnosti biti implementirana neka dodatna pravila i za ovakve situacije.

   

  Kompanija Google planira da sa Play Store-a ukloni sve eksterne aplikacije za snimanje telefonskih poziva na mobilnim uređajima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Zašto se kaže baš bela tehnika?

  Za početak, jedno pojašnjenje - najveći broj stručnjaka kućne aparate deli u tri kategorije - male, glavne i elektroniku široke […]

  Šta su žuti, narandžasti ili crveni meteoalarm

  Vremenske nepogode prate nas cele ove nedelje. Češće nego ranije raspitujemo se o tome da li su meteorolozi aktivirali crveni meteo-alarm. Šta bi još trebalo da znamo kada nevreme počene, sem […]