• „Kad budeš imala svoju decu“: Rečenice naših mama koje su nas nervirale, a koje su se ispostavile tačnim

  Mnogi mamini saveti su nam se činili besmislenima, pa smo više puta zaradili prehladu zbog bosih nogu, golih leđa i hladnoga betona. I ne samo to, mnogi su propatili i zbog slomljenog srca zato što nisu verovali u maminu procenu, koja se u većini slučajeva ispostavila tačnom.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Kad budeš imala svoju decu“: Rečenice naših mama koje su nas nervirale, a koje su se ispostavile tačnim
  Foto: Pixabay

  „Dok si pod mojim krovom“ i ostale fraze za vežbanje autoriteta delovale su nam tako iritantno. Dok smo odrastali, mrzeli smo savete i kritike naših roditelja, a emotivne, osetljive i zabrinute mame bile su prve ne udaru, piše Zadovoljna.hr.

  U nastavku pročitajte još primera kojima su nas mame toliko nervirale, a danas smo svesni da su bile u pravu.

  Ona/on ti nije pravi prijatelj

  U nežnim godinama, prijateljstva su nam najvažnija. Roditelji, kao i porodica uopšte, uvek su tu za nas i njihova ljubav se podrazumeva, a njihova bezuslovna briga i želja da nam obezbede sve, uzima se zdravo za gotovo.

  Oko prijatelja moramo da se trudimo, a često i da se žrtvujemo. U želji za popularnošću i širokom mrežom ljudi znamo da upadnemo u sumnjivo društvo, a mame, poput detektora, uvek prve primete. Kad bismo čuli da nam neka prijateljica ili prijatelj to nisu – izbila bi svađa, a na kraju bi se ispostavilo da je mama ipak bila u pravu.

  Moraš da stvoriš radne navike

  Neuredna soba uvek je bila povod za ovaj tipični zaključak koji nam je tako išao na živce. Moja soba, moja sloboda – bio je tadašnji način razmišljanja. Ipak, sada smo svesni da bismo postupili baš isto kao i naše mame, a da je stvaranje radnih navika od najranijih dana – pohvalan način vaspitanja.

  Govorim ti to jer te volim

  U mnogim situacijama mame su nam rekle nešto što nismo želeli da čujemo. U tom trenutku smo mame doživljavale kao najveće neprijatelje, a danas bismo postupile isto kao one.

  Ako ti je dosadno, uzmi da radiš nešto

  Jeste li se i vi bunili kad biste se, u tinejdžerskim godinama, našli u situaciji da nemate šta da radite? To je obično značilo da nijedan prijatelj nije dostupan, a taj ogromni životni problem uvek smo delili s roditeljima. Mame bi onda predložile neki konkretan posao, a mi bismo se naljutili.

  Ne zanimaju me druga deca

  Kad bismo, na primer, dobile lošu ocenu, gotovo uvek smo se pozivali na loše ocene naših prijatelja. Tada bi nam roditelji rekli da ih druga deca ne zanimaju, a nama je to tako išlo na živce.

  Ti budi pametnija/i

  Još jedna zbunjujuća fraza koju bi mama rekla kad je želela da predloži da jednostavno odustaneš od onog šta si naumio. U tom trenutku nam se činilo kao da je druga osoba pobedila, a danas znamo da pametniji popušta, piše Zadovoljna.hr.

  Kad budeš imala svoju decu…

  Ovo je jedna od najtačnijih fraza na svetu. Jednostavno ne znamo kako je nekome dok se ne nađemo u njegovoj koži.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Zašto se zapravo kaže – lupa kao maksim po diviziji?

  Sigurno ste za nekoga ko govori nepovezano ili o temi o kojoj ne zna mnogo, čuli da se kaže da “lupa kao maksim po diviziji”. Verovatno ste tu sintagmu i sami makar nekoliko puta iskoristili, […]

  Kako da vam cipele postanu udobnije za nošenje?

  Koliko puta ste se našli u situaciji gde vam cipele izazivaju bol i nelagodnost prilikom nošenja? Da li postoji način da vaša obuća postane udobnija? Pronalaženje savršene cipele može biti […]

  Top 10 investicija u dvorište koje privlače kupce

  Prostor oko kuće često igra presudnu ulogu u formiranju prvog utiska, stoga uloženi trud u njegovu dekoraciju i funkcionalnost može znatno povećati vrednost stambenog objekta. Dvorište, kao […]

  Zašto se kaže baš bela tehnika?

  Za početak, jedno pojašnjenje - najveći broj stručnjaka kućne aparate deli u tri kategorije - male, glavne i elektroniku široke […]