• Kako se piše – Milicin ili Miličin?

  U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više njih.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kako se piše – Milicin ili Miličin?
  Foto: Unsplash

  Možda ste nekad od nje nešto i pozajmili, e sad pitanje je da li je to „Milicino“ ili „Miličino“, ili je neki dečko možda „Miličin“ a ne „Milicin“.

  Iako bi večina građana Srbije sigurno glasala da se kaže „Milicin“, ne bi bili u pravu.

  Pravilno se piše Miličin.

  Kod prisvojnih prideva nastalih od imenica na ica, c prelazi u č: Ivičin, Vladičin, Dušičin, Dragičin, Novičin, Jeličin, Maričin, Ljubičin, Jovičin, Dobričin, caričin, drugaričin, domaćičin, kapetaničin, Slavičin, Daničin, Zoričin, Olgičin, Veričin, Gataličin.

  ‚Mada je danas obično i: Milicin, Jovicin, Ružicin, Pericin (sa c), samo Ančicin (ne Ančičin)“, kaže Egon Fekete u Jezičkim doumicama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Vodič kroz svet kućnih ljubimaca

  Kućni ljubimac je velika i važna odluka, pogotovo za porodice s decom, ali izbor nije nimalo jednostavan i lak. Prilikom odabira životinje koja će deliti život s porodicom, pre svega treba […]

  Saveti za uređenje dečijeg kutka

  Odabir pravih elemenata, boja i organizacije prostora može značajno doprineti razvoju vašeg deteta i stvaranju inspirativnog okruženja za igru i […]