• Koliko je dana godišnjeg odmora dovoljno da napunimo baterije

  Stručnjaci su otkrili koliko je dana odmora potrebno i kakve koristi odmor ima za organizam.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koliko je dana godišnjeg odmora dovoljno da napunimo baterije
  Foto: Pixabay

  Kada idete na godišnji odmor? Ovo je verovatno najčešće pitanje koje čujete ovih dana.

  U sezoni godišnjih odmora neki su već na plaži, daleko od kancelarije, posla i obaveza, dok drugi tek odbrojavaju dane do odmora.

  Ako biste pitali zaposlene koliko odmora bi im bilo potrebno da bi u potpunosti napunili baterije, mnogi kažu da je to minimum tri nedelje, za potpuno opuštanje. Psiholozi savetuju da nikako na putovanje ne nosimo nedovršen posao.

  Stručnjaci koji se bave medicinom rada kažu da su dve nedelje odmora idealne, ali napominju da je nešto drugo važnije od toga koliko smo na godišnjem odmoru, a to je da napravimo promenu.

  Ako se dobro odmorimo, kada se vratimo na posao bićemo produktivniji jer se tokom odmora poboljšava san, relaksiramo se, opuštamo i smanjuje se nivo stresa.

  „Ono što je važno i za poslodavce je da zaposleni koji redovno idu na godišnji odmor, naravno onoliko koliko imaju pravo, lojalniji su“, rekla je za Nova TV doktorka Barbara Bekavac.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Danas je Svetski dan čokolade

  Svetski dan čokolade se proslavlja od 2009. godine, a ovaj datum je izabran, jer je prema predanju baš 7. jula 1550. godine čokolada konačno stigla u Evropu iz Južne […]