• Lista najposećenijih zemalja sveta u 2023. godini

  Kada se krećete kroz sve sadržaje o putovanjima na društvenim mrežama, da li vam se čini da svi idu na iste lokacije? Pa ispostavlja se da vam se nije učinilo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lista najposećenijih zemalja sveta u 2023. godini
  Foto: Pixabay

  Na sve nas je lako uticati i nakon što uočite prijatelja ili kreatora sadržaja kako se najbolje provodi na određenom mestu i sami poželite da odete ​​tamo?

  Ovo je očiglednije nego ikada kada se posmatraju neki od trendova putovanja tokom 2023. godine, a brojke pokazuju da određene zemlje privlače mnogo više posetilaca u poređenju sa drugim.

  Podaci iz najnovijeg Globalnog izveštaja o putovanjima na Svetskom tržištu putovanja otkrivaju sve što se može znati o najtraženijim zemljama na svetu. Hajde da pogledamo.

  5. Ujedinjeno Kraljevstvo

  Predviđa se da će Velika Britanija dočekati 37,5 miliona posetilaca do kraja 2023.

  Iako se mnogi stanovnici žale na vremenske prilike, Velika Britanija ima gomilu neverovatnih mesta, od velikih gradova do čudnih sela i primorskih gradova.

  Izvan glavnog grada, Liverpul je bio domaćin Pesme Evrovizije 2023, što im je sigurno pomoglo da osvoje peto mesto.

  4. SAD

  Sjedinjene Američke Države su popularne kao i uvek. Broj turista koji biraju Sjedinjene Države za svoj odmor dostići će 41,8 miliona do kraja 2023. godine, što će je učiniti četvrtom najposećenijom zemljom na svetu.

  Oni koji su posetili SAD znaće da svaka država ima svoju kulturu, a s obzirom na to da je treća po veličini zemlja na svetu, posetiocima se nudi sve od užurbanih gradova, prekrasnih planinskih venaca i nacionalnih parkova, pustinja i plaža.

  3. Turska

  Ove godine došlo je do monumentalnog rasta u pogledu posetilaca koji su došli u Tursku.

  Poznata po tome što se nalazi između Azije i Evrope, zemlja je poznata po svojoj hrani, kulturi i arhitekturi. Egejska obala se takođe nalazi ovde i smatra se jednom od najlepših obala na svetu, dok ljubitelji istorije mogu da odluče da krenu na putovanje prema Derinkujuu, drevnom podzemnom gradu na više nivoa koji bi mogao da primi 20.000 ljudi.

  Godine 2022. bilo je 50,5 miliona posetilaca koji su otišli ​​u Tursku, a ove godine je zemlja dočekala 45,5 miliona.

  2. Španija

  Ni ova godina nije bila izuzetak za Španiju, jer ju je već posetilo 70 miliona ljudi.

  Postoje zlatne plaže i divni gradovi i mesta koja treba videti, poput Madrida, Barselone, Sevilje, Granade.

  1. Francuska

  Na prvom mestu nalazi se Francuska, koja se povezuje sa delikatnim pecivom, modom i umetnošću svetske klase.

  Do sada ju je posetilo 72,4 miliona ljudi, a najpopularnija destinacija je glavni grad Pariz. Turisti će želeti da se slikaju ispod Ajfelovog tornja, da vide Mona Lizu u Luvru, da se zagledaju u čistu veličanstvenost Notr Dama i da se vide Jelisejska polja, ali i da posete čuvene robne kuće. Toliko je toga što možete raditi u Parizu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Prestupne godine – šta bi bilo da ih nema

  Učili smo da je Zemlji potrebno 365 dana da napravi pun krug, ali to putovanje traje oko 365 i još četvrt dana. Prestupne godine postoje i pomažu da se kalendar od 12 meseci uskladi sa kretanjem […]