• Pesma za Evroviziju 2024: Poslušajte pesme koje se takmiče

  Pesma za Evroviziju 2024, takmičenje na kojem ćemo izabrati našeg predstavnika koji će se ove godine takmičiti u Švedskoj, održaće se od 27. februara do 2. marta, a sad možemo da poslušamo i sve kompozicije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pesma za Evroviziju 2024: Poslušajte pesme koje se takmiče
  Foto: Unsplash

  Sve takmičarske kompozicije objavljene su u podne 25. januara na zvaničnom Jutjub kanalu RTS Pesma Evrovizije, ali i na drugim muzičkim platformama.

  Objavljen je i raspored učesnika po polufinalima. U oba polufinala biće po 14 takmičara, a u finale će proći po najboljih osam.

  Pesma za Evroviziju 2024: Takmičari

  I pre izlazaka pesama, neke su samo svojim naslovima, tekstovima, ali pre svega zvezdanim statusom izvođača skrenule pažnju na sebe. Pa su tako i pre podneva ljudi želeli da poslušaju pesmu od Konstrakte, „Novo Bolje“.

  Sve pesme pronađite na ovom linku.

  U prvom polufinalu (27. februar) nastupiće: Marko Mandić, M.IRA, Bojana x David, Lena Kovačević, Saša Báša i Virtual Ritual, Martina Vrbos, Filarri, Breskvica, Hristina, Ivana Vladović, Chai, Zorja, Kavala i Keni nije mrtav.

  U drugom polufinalu 29. februara, nastupiće: Nadia, Hydrogen, Iva Lorens, Zejna, Filip Baloš, Nemanja Radošević, YANX, Kat Dosa, Džordži, Dušan Kurtić, Teya Dora, Konstrakta, Milan Bujaković i Durlanski.

  Iz oba polufinala, plasman na finalno veče 2. marta izboriće po osam pesama. Na finalnoj večeri, odluku o pobedniku donosiće petočlani stručni žiri i gledaoci u odnosu 50/50. Kroz sve tri večeri, gledaoce će voditi: Dragana Kosjerina i Slaven Došlo sa glavne scene, kao i Kristina Radenković i Stefan Popović, koji će imati zadatak da razgovaraju sa takmičarima u bekstejdžu.

  Ove godine promenjen je način saopštavanja glasova u finalu i on će biti obavljen po evrovizijskom principu. Broj poena koji ima žiri biće jednak broju poena koji ima publika i način saopštavanja biće identičan onome na Pesmi Evrovizije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Prestupne godine – šta bi bilo da ih nema

  Učili smo da je Zemlji potrebno 365 dana da napravi pun krug, ali to putovanje traje oko 365 i još četvrt dana. Prestupne godine postoje i pomažu da se kalendar od 12 meseci uskladi sa kretanjem […]

  Najstariji bukvar na našem jeziku

  Smatra se da je bukvara moralo biti na našim prostorima i u srednjem veku, ali najstariji bukvar za koji se danas zna jeste onaj koji je napisao, i u Mlecima 1597. štampao, jeromonah Sava Dečanac, […]