• Stigao je novi Google Chrome, odmah ga instalirajte

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Svi web pregledači, pa tako i Google Chrome, konstantno stižu u novim verzijama jer su korisnici sve zahtevniji, a bezbednosni aspekti nisu zanemarljivi. 

  Tako je Google Chrome objavljen u verziji 61, koja svima koji instaliraju taj internet pregledač garantuje zakrpe za čak 22 bezbednosna propusta koja postoje u dosadašnjim verzijama.

  Sama ta činjenica više je nego dovoljna da instalirate poslednju stabilnu verziju, odnosno nadogradite svoj postojeći web pregledač ako ste korisnik Chromea.

  Od navedena 22 propusta, šest je etiketirano kao potencijalno vrlo opasno jer spadaju u višu kategoriju bezbednosne ugroženosti, objavili su analitičari internet bezbednosti.

  Google je onima koji su pomogli u otkrivanju bezbednosnih propusta isplatio nagrade od ukupno 23.500 američkih dolara.

  Naravno, bezbednosne zakrpe nisu jedino što donosi Google Chrome 61.

  kompanija poručuje da nova verzija donosi prijatniji rad i bolju optimizaciju, tako da će novi Chrome svakoj internet stranici omogućiti da detektuje trenutno stanje radne memorije kako bi se korisniku dostavio sadržaj koji odgovara njegovom računaru.

  Google Chrome 61 donosi i nativne video kontrole i bolje će se nositi s JavaScript “napastima.

  Nova verzija web pregledača dostupna je za sve desktop operativne sisteme, Windows, macOS i Linux, a verzije za Android i Chrome OS trebalo bi se pojave za nekoliko dana.

  Google Chrome je i dalje najpopularniji web pregledač na svetu.

  Svi web pregledači, pa tako i Google Chrome, konstantno stižu u novim verzijama jer su korisnici sve zahtevniji, a bezbednosni aspekti nisu zanemarljivi. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Prestupne godine – šta bi bilo da ih nema

  Učili smo da je Zemlji potrebno 365 dana da napravi pun krug, ali to putovanje traje oko 365 i još četvrt dana. Prestupne godine postoje i pomažu da se kalendar od 12 meseci uskladi sa kretanjem […]

  Najstariji bukvar na našem jeziku

  Smatra se da je bukvara moralo biti na našim prostorima i u srednjem veku, ali najstariji bukvar za koji se danas zna jeste onaj koji je napisao, i u Mlecima 1597. štampao, jeromonah Sava Dečanac, […]