• Zanimljivosti

  Danas je Međunarodni dan muškaraca

  Današnji dan posvećen je muškarcima širom sveta, koji ističe njihova dostignuća i podiže svest o problemima savremenog čoveka. Ovaj dan ne samo da slavi mušku populaciju, već i promoviše ideju o ravnopravnosti i podršci među polovima.

  Upoznajte arhitektonska čuda Dubaija

  Dubai predstavlja pravi raj za ljubitelje arhitekture i inženjeringa. Ovaj biser Ujedinjenih Arapskih Emirata postao je sinonim za visoku tehnologiju, luksuz i futurističku arhitekturu.

  Nekoliko saveta za uređenje vašeg doma kao iz salona

  Uređenje vašeg doma kako bi izgledao kao elegantni salon zahteva pristup koji kombinuje sofisticirani dizajn sa funkcionalnošću. Kroz pažljivo planiranje i smišljenu upotrebu boja, tekstura i dekorativnih elemenata, možete postići luksuzan estetski efekat u vašem domu.

  Zašto se kaže „Došla mu žuta minuta“? Zašto baš žuta, a ne neke druge boje?

  Znamo svi vrlo dobro onaj osećaj kad nam “prekipi”, pa ne znamo gde bismo pre “suknuli vatru”. Izgubimo živce, počnemo da psujemo, bes sipamo svuda oko sebe… a naši bližnji kažu: “Pusti, došla joj/mu žuta minuta”. Kako obično ta burna eksplozija traje kratko, otud ova šezdesetosekundna oznaka, ali – zašto je taj strašni minut BAŠ žute boje?

  Naučnici otkrili da tela morskih zvezda uopšte nisu tela

  Kod većine životinja je vrlo lako razlikovati glavu od tela, ali to nije slučaj kod morskih zvezda. Ova životinjica ima pet identičnih krakova sa slojem „cevastih nožica“ pomoću kojih se kreće po morskom dnu, zbog čega su se biolozi pitali ima li morska zvezda prednji i zadnji kraj, i ima li uopšte glavu.

  Zašto se proslavlja Noć veštica?

  Noć veštica ili „Halloween“, kako ga Amerikanci zovu, proslavlja se svakog 31. oktobra. Najmlađima je ovaj dan jedan od omiljenih jer se u vrtićima uglavnom organizuju maskenbali i razne aktivnosti.

  Kožne ili sintetičke ugaone garniture – kako napraviti pravi izbor

  Ugaone garniture su odličan izbor za opremanje dnevne sobe, a ako ne raspolažete s previše prostora, pravi su spas. Kao što im i samo ime kaže, u pitanju je komad nameštaja koji će “okupirati” samo ugao prostorije, a ponudiće pregršt prostora za sedenje, ležanje i odlaganje (posebno ako je u pitanju garnitura s mehanizmom za razvlačenje). Dakle, praktično dobijate kauč i ležaj, dva u jedan – a, zauzima manje prostora od bilo kog kauča ili ležaja.