• Od početka godine veliki kašalj potvrđen kod 297 osoba, preminule dve bebe

  Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” objavio je danas da je od početka godine do 4. februara prema podacima Servisa javnog zdravlja, na teritoriji Srbije prijavljeno ukupno 297 potvrđenih slučajeva velikog kašlja i dva smrtna ishoda.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od početka godine veliki kašalj potvrđen kod 297 osoba, preminule dve bebe
  Foto: Pixabay

  Od početka 2024. godine prijavljena su dva smrtna ishoda uzrokovana velikim kašljem kod nevakcinisane dece uzrasta dva i po, odnosno tri meseca kod kojih je dijagnoza postavljena od početka 2024. godine, navodi se na sajtu „Batuta”.

  Najveći broj slučajeva registrovan je u uzrasnim grupama osoba starijih od 20 godina, odnosno uzrasta 10 do 14 godina, dok je najveća uzrasno-specifična stopa incidencije zabeležena u uzrasnoj grupi odojčadi mlađe od 12 meseci.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zdravlje

  Da li je bezbedno jesti proklijali krompir

  Proklijali krompir ima zelene tačkice iz kojih rastu „pipci“ ili klice. Nastanak klica na krompiru je normalan fiziološki proces koji može da dovede do propadanja ovog […]

  Otac danas daje ćerki bubreg, majka sutra sinu

  Dvoje dece će 17. i 18. februara transplantacijom u Tiršovoj dobiti nove bubrege od roditelja. Dr Siniša Dučić rekao je za RTS da je prednost tog tipa transplantacije od živih donora […]