Banatski hleb
Društvo

Nagrada za najbolji hleb otišla u ''Zlatne ruke''

Pančevo, Sub, 26/09/2015 - 18:38
Mirjana Marić

Na manifestaciji ''Banatski hleb'' koja je održana u subotu26. septembra, u Domu kulture Banatsko Novo Selo, prvu nagradu za Najbolji hleb osvojilo je Udruženje ''Zlatne ruke'' iz Lokvi. Drugo mesto za najbolji hleb pripalo je Udruženju ''Sose'' iz Banatskog Brestovca, dok je treće mesto osvojilo Udruženje ''Banaćanke'' iz Toraka. Takmičilo se ukupno devet udruženja. 

Žiri je osim najboljeg hleba birao i najlepše dekorisan štand gde je prvo mesto osvojilo Udruženje ''Etno art'' iz Ovče, drugo ''Glogonjke'' iz Glogonja i treće Udruženje ''Neolit'' iz Starčeva. 

Manifestacija ''Banatski hleb'' održana je prvi put u organizaciji Udruženja žena ''Novoseljanke-Boboacele''. Organizaciju je finansijski pomogao Grad Pančevo - Odeljenje za razvoj sela i ruralni razvoj i Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine. 

Ove godine obeležava se 250 godina od osnivanja Banatskog Novog Sela. Članice Udruženja ''Novoseljanke-Boboacele'' su tim povodom odlučile da u godini jubileja započnu održavanje manifestacije za koju se nadaju da će postati tradicionalna. 

Gosti manifestacije imali su prilike da uživaju i u prigodnom kulturno-umetničkom programu.

Banatski hleb manifestacija Banatsko Novo Selo


Marketing

Najnovije vesti