Društvo

Nova trasa linije 108 zbog radova kod Pančevačkog mosta

Pančevo, Pet, 26/08/2016 - 13:14
Mirjana Marić Veličković

Rekonstrukcija železničkih nadvožnjaka na deonici pruge Pančevački most – Pančevo počinje u petak, 26. avgusta, a planirani završetak je do 10. novembra.

Radove izvodi akcionarsko društvo za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom, „Infrastruktura železnice Srbije”, na rampi petlje iz smera od Pančeva, to jest ka Beogradu i Zrenjaninu.

Tokom izvođenja radova menja se režim rada linija GSP-a vozila sa linije broj 108 će, u smeru ka Beogradu, na delu od raskrsnice Pančevačkog puta i Severne tangente do Pančevačkog mosta, saobraćati sledećim saobraćajnicama: Pančevački put, Severna tangenta, Put za Ovču, Zrenjaninski put, Pančevački most i dalje redovnom trasom, dok u suprotnom smeru vozila neće menjati trasu.

Izvor: BlicNajnovije vesti

Društvo
Pančevo, snimak s robne kuće

Zašto je Pančevo tu gde jeste?

Tražeći zgodno mesto za formiranje gradskog naselja na banatskoj strani, najstariji Pančevci, "Bansiflije" su u srednjem veku našli suvi ocediti plato pored toka Tamiša i ovde osnovali Pančevo. 

Srbija

Umro Predrag Cune Gojković

Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, potvrđeno je RTS-u. Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine. Bio je pevač srpskih narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju