• PANČEVO: Gordana Josimov imenovana za saradnika republičkog Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Pančevka, profesorka razredne nastave Gordana Josimov imenovana je za saradnika Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije.

    Nakon javnog konkursa, koji je ova republička ustanova sprovela, Gordana Josimov će u narednom periodu biti zadužena za pet oblasti, pa će pripremati predloge programa za nastavu i učenje za drugi razred osnovnog obrazovanja i vaspitanja za predmet Svet oko nas; pripremati tri vaspitna modela u okviru projekta ,,Jačanje vaspitne funkcije osnovne i srednje škole”; za obuku nastavnika za ostvarivanje nastave usmerene na ishode učenja; za obuku nastavnika svih obaveznih predmeta u osnovnom i opštem srednjem obrazovanju i vaspitanju za ostvarivanje nastave usmerene na ishode učenja, a za predmet Svet oko nas / Priroda i društvo i za nastavu i učenje za predmet Srpski kao strani jezik.

    Od pet navedenih oblasti kojima će se baviti, prema rečima Gordane Josimov, najinspirativniji joj je vaspitni rad u školi jer iako je škola vaspitno-obrazovna ustanova, vaspitnom radu se do sada nije poklanjalo dovoljno pažnje u sistemskom smislu.

    – Škole i nastavnici su sprovodili vaspitne programe, ali nije postojao jasan okvir na nivou države. Svedoci smo da porodice, svakodnevni život, a pogotovo mediji, šalju deci potpuno različite poruke o tome šta su dominantne vrednosti i kako se treba ponašati. Mislim da škola treba da bude mesto gde će se sistematski raditi na tome da učenici usvoje prave vrednosti u grupi vršnjaka, kao i to da škola treba da preuzme ulogu za jačanje vaspitnih kompetencija roditelja. Nije dovoljno roditelju samo reći šta je dete uradilo već i predložiti vaspitne postupke uzimajući u obzir karakteristike deteta kako bi došli do zajedničkog cilja – izjavila je za „013Info” Gordana Josimov.

    Josimov je više godina bila profesorka u pančevačkoj OŠ ,,Vasa Živković”, a sada je zaposlena u Obrazovnom sistemu ,,Ruđer Bošković” u Beogradu. Dugogodišnji je saradnik pomenutog republičkog zavoda i koautor priručnika iz oblasti metodike nastave, član više radnih grupa za izradu strategija, zakona i podzakonskih akata. Dobitnik je i priznanja Najbolji edukator Srbije 2016 i Najbolji nastavnik Grada Pančeva 2008. godine.

    Pančevka, profesorka razredne nastave Gordana Josimov imenovana je za saradnika Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]